Triumph Motorcyclesin historia ulottuu 115 vuoden taakse, joten kävijällä taatusti riittää nähtävää. Uusi keskus on perustettu yrityksen pääkonttorin ja Englannin tehtaitten yhteyteen Hinckleyssä Leicestershiressä. Keskus avataan ensi kuussa, ensimmäinen marraskuuta.

Vierailukeskus on avoin kaikille ja siellä on esillä loistelias kokoelma ennennäkemättömiä näytteitä Triumphin ikonisimpien mallien designin, suunnittelun ja valmistuksen saloista.

Legendaarisen Steve McQueenin kuuluisa Trumppa elokuvasta Suuri pako.

Yksi mielenkiintoisimmista näyttelyesineistä on kaikkien aikojen kuuluisin Triumph. Kyllä, juuri se Triumph Bonneville, jolla Steve McQueen yritti hypätä raja-aidan yli The Great Escape -elokuvassa. Pyörä on restauroitu toimivaan kuntoon.

Muuten näytillä on moottoripyöriä teiltä, radoilta ja elokuvista. Mukaan listalle kuuluvat kaikkien aikojen ensimmäinen Triumph No1 aina Speed Tripleen, jolla Tom Cruise ajoi Mission Impossible kakkosessa sekä tuorein kilpamoottorin prototyyppi eli vuoden 2019 Moto2-MM-kisoissa käytettävä malli.

Vierailijat voivat varata etukäteen opastetun vierailun Hinckleyn tehtaalle. Valmistusfasiliteetit sijaitsevat brittiläisen moottoripyöränvalmistuksen sydämessä, ja se on samalla Triumphin henkinen koti, kerrotaan Triumphin julkaisemassa tiedotteessa.

Kisahistorian havinaa.

Kisahistorian havinaa.

– Meillä on niin paljon tärkeitä ja harvinaisia moottoripyöriä näytillä, että Visitor Experience on must-juttu ei vain moottoripyörä- että elokuvafaneille, vaan samalla se on tilaisuus meille juhlia hienoa perimäämme ja intohimoamme valmistaa hienoja moottoripyöriä. Toivomme, että tämä palkitsee ja inspiroi kaikkia brändin faneja, ja synnyttää rakkautta Triumphiin kokonaan uusissa sukupolvissa, totesi Triumph Motorcyclesin talousjohtaja Paul Stroud.

Keskuksessa on kahdeksan eri teemojen varaan rakennettua aluetta, joissa keskitytään Trpumphista pitävien motoristien ja fanien asioista esittelemään erilaisia pyöriä, kisa- ja populaarikulttuuria sekä koko tarinaa suunnittelusta valmiisiin pyöriin asti.

Intohimoa moottoripyöräilyyn.

Näytillä on joukko Triumphin harvinaisimpia ja uniikeimpia malleja vuoden 1919 Triumph ‘Trusty’ Model H:sta, jota käytettiin ensimmäisessä maailmansodassa vuoden 1959 Bonnevilleen, joka tärisytti maailmaa sekä kaikki brändin legendaarisimmat mallit kuten esimerkiksi Hurricane X75, T595 Trident ja alkuperäinen vuosimallin 94 Speed Triple.

Kilpaperimääkään ei ole unohdettu. Mukana on mm. alkuperäinen 1920-luvun TT racer, 50- ja 60-lukujen menestyspyörien lisäksi ja totta kai Gary Johnsonin vuoden 2014 Isle of Man Supersports TT -kisan voittanut Triumph Daytona 675.

Pääsy vierailukeskukseen on ilmainen, mutta 90-minuuttinen tehdaskierros maksaa 15 puntaa. Sen voi varata etukäteen täältä.

Triumph

Triumph

Museosta löytyy myös moottoreita ja niiden osia.

Lisää moottoreita.