Eemeli Lahti sijoittui yhdeksänneksi BSB Supersport -sarjan viimeisen kilpailuviikonlopun avanneessa lauantain sprinttikilpailussa. Suomalaiskuljettajan lauantain urakkaa vaikeuttivat perjantain vähäisten harjoituskierrosten aiheuttamat ongelmat pyörän säädöissä.

– Perjantaina saimme ajettua vain 10 kierrosta, mikä näkyi siinä, että aika-ajossa pyörä ei oikein tuntunut kääntyvän. Pakko oli vain yrittää ajaa, Lahti manasi vaatimatonta viidettätoista lähtöruutuaan.

– Kilpailuun teimme säätöihin ison muutoksen, mikä korjasi kääntymisongelman, mutta samalla muutimme monta muutakin asiaa, joten ison ongelman korjaamalla aiheutimme useamman pienen, Lahti totesi.

Tapojensa mukaisesti Lahti poimi kilpailun ensimmäisellä kierroksella muutaman sijoituksen, mutta valitettavasti nousu ei jatkunut yhtä rivakkana.

– Jäin kilpailun alkuvaiheessa hitaampien taakse jumiin ja kärki pääsi karkuteille, Lahti kertoi.

Kun hitaammat oli ohitettu, nosti Lahti kierrosaikansa käytännössä kärjen tasolle, mikä lupaa hyvää sunnuntain kilpailua silmällä pitäen.

– Vauhtini kyllä riittää kärjessä ajamiseen ja lähtöpaikkakin huomiseen kilpailuun on yhtä riviä edempänä, joka auttaa myös paljon. Säätöjen kanssa on vielä hieman mietittävää, mutta teemme asian eteen kovasti töitä. Toivottavasti se palkitsee huomenna, Lahti lopetti.

Lahti starttaa Brands Hatchissa BSB Supersport -luokan sunnuntain täyspitkään, 18 kierroksen kilpailuun 12. lähtöruudusta. Kilpailu käynnistyy klo 17.05 Suomen aikaa ja on katsottavissa suorana lähetyksenä Eurosport Playerillä.