Lehto johtaa Mobius SM Cross Country -sarjaa kolmen osakilpailun jälkeen 64 pisteellään. Kakkospaikalla oleva Salin on kerännyt 56 pistettä. Osakilpailuvoitolla kuittaa 25 pistettä.

- Pistetilanne on kannaltani hyvä, mutta täytyy sitä silti se koko kahden tunnin kisa ajaa. Olen ajanut tänä vuonna hyvin ja suuntaan lauantaihin luottavaisena. Jokaiseen kisaan lähtiessä on omat paineensa, mutta samalla tavalla olen tähän kisaan lähdössä kuin muihinkin. Fiilis on hyvä, Lehto vakuuttaa.

Sekä Lehto että Salin hakevat nyt uriensa ensimmäisiä henkilökohtaisia SM-mitaleja. Salin oli vielä elokuussa taistelemassa myös motocrossin SM-mitalista, mutta sydänlihaksen tulehdus pilasi sen tavoitteen.

- Olen erittäin tyytyväinen, jos nyt tulee kulta tai hopea. Suomen mestaruus vaatii minulta hyvää starttia sekä ajoa ja Lehdolta isoa epäonnistumista. Hän on kuitenkin voittanut minut kaikissa aiemmissa osakisoissa. Säkylässä on hienoa, pehmeää hiekkamaastoa, joten saadaan varmasti hyvä kisa.

Miro Lehto.

Miro Lehto.

Sipoon Moottorikerhon Dick Bergman voi vielä nousta kolmospaikalta tasapisteisiin Lehdon kanssa, sillä hänellä on 39 pistettä. Mikäli Bergman ohittaisi Salinin ja nousisi osakilpailuvoitolla tasoihin Lehdon kanssa, juhlisi Bergman Suomen mestaruutta paremman parhaan sijoituksensa turvin. Todennäköisempää on, että hän kamppailee SM-pronssista.

Kauden avauksen voittanut, mutta sittemmin ongelmista kärsinyt Helsingin Moottorikerhon Mauno Hermunen on nelospaikalla kahden pisteen päässä Bergmanista. Myös 33 pisteen Asikkalan Moottorikerhon Joni Kaivolainen ja Vantaan Moottorikerhon Toni Nieminen mielivät SM-mitaleille.

Isäntien Koskinen hakee kauden parastaan

Kotiyleisölle erityistä jännitettävää tarjoaa Waltteri Koskinen, joka on SM-sarjassa seitsemäntenä. Koskinen epäonnistui täysin kauden avauksessa jääden ilman pisteitä, mutta omaa sarjassa 30 pisteellään mahdollisuudet uransa ensimmäiseen henkilökohtaiseen SM-mitaliin.

- Nyt täytyy myöntää, etten tiennyt minulla olevan vielä mahdollisuuksia mitaliin. Avauskisa meni niin heikosti, että olin asennoitunut vain lähtemään ajaamaan kunnon päätöksen. Mutta jos mitali on vielä saavutettavissa, totta kai haluan vetää siihen riittävän sijan, flunssainen Koskinen pyörittelee.

- Maastot ovat minulle tutut niin ”inttiajoista” kuin aiemmista cross country -kisoista. Tykkään kisapaikasta.

SM-luokkaan (A) on Säkylään ilmoittautunut 15 kuljettajaa. Kaksituntinen kilpailu käynnistyy kello 14:00. Samassa startissa ajavat 40- ja 50-vuotiaat veteraanit sekä alle 20-vuotiaat Suomen Cupiensa viimeisen osakilpailun. Lisäksi kansallinen B-luokka luo oman värinsä samaan lähtöön.

Waltteri Koskinen.

Waltteri Koskinen.

Lähes 300 ajajaa

Lauantai käynnistyy jo kello 9:00, jolloin starttaa naisten viimeinen Suomen Cup -osakilpailu sekä nuorten, 60-vuotiaiden veteraanien ja classic-pyörillä kilpailevien kuljettajien yhden tunnin mittainen kilpailu.

Toisena starttina on 97 ajajan harraste-luokka, joka ajaa kaksi tuntia.

Päivään on ilmoittautunut kaikkiaan 277 kuljettajaa.

Kilpailupaikkana toimii Porin prikaatin Säkylän varuskunta-alue, jonne on merkitty vajaan 12 kilometrin mittainen hiekkareitti. Kuljettajat ajavat ajoajan puitteissa niin monta kierrosta kuin vain ehtivät. Voittaja on se, joka on ajanut pisimmälle ja saavuttaa ruutulipun.

Kilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy.

Reittiesittelyvideo on julkaistu SM-sarjan promoottorin YouTube-kanavalla.

Roni Salin.

Roni Salin.

Mäntsälän Moottorikerhon Marita Nyqvist johtaa naisten Suomen Cupia. Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Mika Karma on voittanut kauden kaikki 40-vuotiaiden osakilpailut. Hämeenlinnan Moottorikerhon Tapio Koivusaari on kiinni 50-vuotiaiden mestaruudessa. Jämsän Seudun Moottorikerhon Peetu Juupaluoma on alle 20-vuotiaiden kärjessä.

Mobius SM Cross Country 4/4-osakilpailu lauantaina 21.10.2017. Rauman Seudun Moottorikerho.

Kilpailupaikka on Porin prikaatin varuskunta-alue, Huovinrinne, Säkylä. Säkylä-Huittinen-tien 212 varressa, Vuorenmaantie 350, Säkylä.

Lähtöluettelo Kalkku ry:n sivuilla.

Aikataulu

  • 9:00 Naiset (Suomen Cup), nuoret, V60, classic - 1h
  • 11:00 Harraste - 2h
  • 14:00 A (SM), V40 (Suomen Cup), V50 (Suomen Cup), U20 (Suomen Cup), B – 2h

SM- ja SC-pistetilanteet täältä ja reittiesittelyvideo täällä