Cummins tunnetaan paremmin dieselrekoistaan, mutta Fortune 500:n joukkoon kuuluva yritys tekee rahaa myös myymällä generaattoreita sekä vaihtoehtoisia energialähteitä. Tätä taustaa vasten Brammon sähköisen osaamisen ostaminen ei ole niinkään ihmeellistä. 

Polaris säilyttää edelleen Brammon moottoripyörävalmistuksen osana omaa toimintaansa, ja Cumminsille jäi myös Brammon kisapyörä, Empulse RR.

Se, että Cummins osti Brammon hyödyttää molempia yrityksiä. Brammo luotiin aikanaan tyhjästä rakentamaan sähkömoottoripyöriä. Cumminsille Brammon brändi monipuolistaa sen sähköistä tuotesalkkua diesel- ja luonnonkaasuosaamisen lisäksi.

Sitä mukaa kun kuljetus ja energiantuotanto etääntyvät öljypohjaisista polttaineista ja maakaasusta, sähköiset ratkaisut tulevat olemaan iso osa Cumminsin ydinosaamista tulevina vuosina. Tässä mielessä Brammon tiimin osaaminen on sen näkökulmasta arvokas askel ja sijoitus tulevaan.

– Cummins ottaa ison askeleen sähköisessä busineksessaan lisätessään Brammon asiantuntemuksen ja sen työntekijät yritykseen, samalla se eriyttää meidät kilpailijoistamme, Cummins Inc:in pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Tom Linebarger uskoo Asphalt and Rubberin mukaan.

Brammolle uusi omistaja merkinnee isoa raharuisketta tuotteiden kehittämiseen. Mitä se sitten merkitsee Polariksen kannalta, on vaikeampi sanoa, sillä Polaris on ollut Brammon avainasiakas. Nyt tilanne saattaa muuttua. 

Aloituskuvassa Brammo Empulse jokunen vuosi sitten, kun merkki oli vielä sähkömoottoripyöränä olemassa.