Elokuun alussa MotoGP-kisojen oikeudet omistava Dorna Sports ja KymiRing Oy tiedottivat yhdessä kisojen järjestämisestä Suomessa jo 2019, mutta Ilta-Sanomat väittää, että KymiRingin rahoittaminen ei ole edennyt halutulla tavalla.

Lehti vetoo "vankkaan sisäpiirilähteeseen", joka kertoo, että MotoGP-kisojen järjestäminen ei ole varmaa, koska yksityisrahoitusta puuttui syyskuussa vielä 7-10 miljoonaa euroa. Yksityisrahoitusta tarvitaan, muuten alueelle ei pystytä rakentamaan MotoGP-kisojen vaatimaa infrastruktuuria ja fasiliteetteja.

Antti Aarnio-Wihuri on miljardööri ja Wihuri-yhtiöiden pääomistaja sekä hallituksen puheenjohtaja. Hänet tunnetaan intohimoisena moottoriurheilun ystävänä. Hän omisti aikanaan mm. oman kilpatallin AAW Racing Teamin.

Sittemmin hän on tukenut isolla panoksella mm. F1-kuljettaja Valtteri Bottasta.

Aarnio-Wihuri kertoo Ilta-Sanomille, että KymiRing Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja ratahankkeen rahoituksesta vastaava Kari O. Sohlberg on yrittänyt päästä hänen puheilleen, mutta koska miljardööri suhtautuu kielteisesti hankkeeseen, hän ei ole nähnyt tarpeelliseksi tavata Sohlbergiä.

Aarnio-Wihuri ei ole sijoittamassa projektiin.

Iitistä on matkaa sekä Kouvolaan että Lahteen muutamia kymmeniä kilometrejä. Paikkakuntien majoituskapasiteettia ja laatua on arvosteltu samoin kuin sitä, että moottoriurheilukeskus sijaitsee liian kaukana pääkaupunkiseudulta.

Myös Aarnio-Wihuri epäilee sitä, että ihmiset innostuisivat käymään "korvessa" KymiRingillä.

KymiRingin ykkösvaiheen budjetti on noin 25 miljoonaa euroa, josta kolmanneksen pitäisi olla yksityisrahoitusta. Valtio on myöntänyt hankkeelle 7 miljoonaa euroa, mutta siitä toukokuussa myönnetty 3,5 miljoonan euron lisäavustus maksetaan vain omarahoitusosuuden toteutuessa.

Kouvolan kaupunki on linjannut, että sen myöntämän miljoonalainan toteutuminen edellyttää omarahoituksen järjestymistä. 

Motouutiset toivoo, joka tapauksessa, että KymiRing saa rahoituksen järjestymään, sillä se merkitsisi valtavaa piristysruisketta suomalaiselle moottori(pyörä)urheilulle sekä myös tietysti Suomen kansainväliselle näkyvyydelle.