Hihnavetoinen vuosimallin 1910 Harley-Davidson, joka esiintyy pääosassa oheisella videolla, on ensimmäistä vuosiluokkaa, jolloin merkin tuotanto tosissaan pääsi käyntiin. H-D myi ensimmäiset pyöränsä 1904, mutta kokonaismyynti oli silloin vain noin 15 kappaletta. Vuonna 1910 pyöriä valmistettiin jo tuhat.

Vuosimallin 1910 Harley oli varsin samanlainen kuin ensimmäiset pyörät vuonna 1904, mutta alkuperäinen pyörä oli paljon polkupyörämäisempi, museon edustaja Bruce Wednesday kertoo videolla.

Vuoden 1910 malli on yksivaihteinen, eikä siinä ole kytkintä lainkaan. Kaasu on toki jo oikeassa kahvassa.

Pyörän käynnistys tapahtuu siten, että ensin avataan polttoainehana, sen jälkeen öljyhana, sitten ruuvataan sytytys kohdalleen ja lopuksi annettaan koneelle luonnollisesti ryyppy.

Tätä ennen pyörä on laitettu seisontatuelle, joka nostaa takapyörän kokonaan ilmaan. Käynnistys tapahtuu polkimin, joita poljetaan niin kauan kunnes pyörä lähtee käyntiin.

Video on Motorcyclepedia Museumin omaa tuotantoa. Newburghissa New Yorkissa sijaitsevalla museolla on maailman suurin Indian-pyörien kokoelma, ja Harrikoitakin löytyy vuodesta 1907 eteenpäin peräti 75 kappaletta.

Motorcyclepedia Museumin sivuille pääset tästä ja mikäli video ei näy alla, voit käydä katsomassa sen täällä. Kuten videolta huomaat, pyörän ajamisessa on jotain tosi riemukasta.