Tutkimus on tarkoitettu auttamaan sähkömoottoripyörien valmistajia kehittämään markkinastrategioita sekä tunnistamaan alan trendit vuoteen 2021 asti.

Muiksi alan merkittäviksi pelureiksi tutkimuksessa on nimetty Alta Motors, Bell Custom Cycles (BCC), CAKE, KTM Sportmotorcycle, Lito, Polaris Industries, Saietta Group, Emflux Motors, Johammer e-mobility, Torkmotors ja ZecOO. Kysyä tietysti sopii, miks BMW Motorrad ei ole mukana listalla, sillä on sentään tuotannossa sähköskootteri.

– Yksi markkinoilla oleva trendi on pitkän matkan ajon toimintasäteen omaavia sähkömoottoripyöriä. Suuritehoiset sähkömoottoripyörät tunnetaan tehosta ja pitkästä toimintamatkasta. Vaikka niiden ajomatka on paljon suurempi latauksella kuin pienitehoisten, se ei vielä oikeuta premium-hinnoitteluun. Sen vuoksi valmistajat työskentelevät koko ajan akkuteknologian kehittämiseksi siten, että kilometrikuilu näiden ja polttoaineella toimivien moottoripyörien välillä kapenee," todetaan tutkimuksessa.

Raportti päätyy näkemykseen, että lupaavin markkinoiden kiihdyttäjä on laskevat akkujen hinnat, mikä mahdollistaa sen, että valmistajat voivat siirtää hintaedun asiakkaalle. Akkuteknologia merkitsee avaintekijää markkinoiden kehittymisessä, sillä se määrittää sen kilometrimäärän, miten pitkälle akulla voi ajaa yhdellä latauksella sekä myös sähkömoottoripyörän lataukseen tarvitseman ajan.

Italian Volt: Lacama.

Italian Volt: Lacama.

Tänä päivänä akusto muodostaa noin 25 % moottoripyörän kokonaishinnasta, joten niillä on suurin vaikutus sekä voitollisuuteen että adaptointiasteeseen. Akkuteknologiaa kehitetään koko ajan, mikä kasvattaa niiden energiatiheyttä.

Raportti myös muistuttaa siitä, että kalliit hankintahinnat säilyvät suurimpana haasteena suuritehoisten sähkömoottoripyörien kohdalla. Toisaalta taas vaikka sähkömoottoripyörät ovat hankintahinnaltaan kalliimpia perinteisiin moottoripyöriin verrattuna, niin niiden elinikäiset kokonaiskustannukset ovat pienemmät, sillä polttomoottorille maistuu kallis bensiini ja päälle tulevat myös huoltokustannukset.

Asiasta kertoi Rideapart

Energica Ego The Gadget Show'n Jason Bradburyn käsittelyssä.

Energica Ego The Gadget Show'n Jason Bradburyn käsittelyssä.

Aiheesta aiemmin mm. nämä

Zero lupaa ensi vuoden malleilleen 10 % lisää toimintasädettä ja 6 kertaa nopeamman latauksen

Volta-sähkömoottoripyörät nyt myös Suomessa

Sähkömoottoripyörävalmistaja meni pörssiin

KTM:ltä toisen sukupolven sähkömoottorienduro, Freeride E-XC - lisää ajoaikaa

Sarolealta uusi supersähkö-mp Man-saaren kisoihin

Johammer - lutikan näköinen sähkö-mp