Nuviz oli mukana kahdella eri osastolla Milanossa. Toinen niistä kuului moottoripyörävalmistaja KTM:lle, joka on myös yksi Nuvizin rahoittajista. Toinen oli puolestaan se, missä tapasimme Petri Hirvosen, eli kypäränvalmistaja Schuberthin osastolla. Nuviz on valmistanut Schuberthille erikoisversiota HUD:illa varustetusta navigaattori-toimintakeskuksestaan.

Schuberthin käyttöön tarkoitettu Nuviz eroaa sikäli tavallisesta, että siitä puuttuu liitäntä mekaanisiin kuulokkeisiin. Tämä johtuu siitä, että Schuberth markkinoi omaa bluetooth-yhteydellä toimivaa settiään kypäriinsä, jolloin sekä kuljettaja että matkustaja voivat liittyä langattomasti omaan Nuviziinsa.

Yritykset julkistivat tänään yhteisen tiedotteen, jossa todetaan, että Schubertg ja Nuviz tekevät yhteistyötä siten, että kypärävalmistaja tarjoaa langatonta Nuvizia Schuberthin C4- ja R2-kypärämalleihin. Schuberth-sovitteella varustetut Nuvizit nähtiin ensi kertaa EICMA-messuilla kypärävalmistajan osastolla.

Schuberthin C4- ja R2-kypärämallit on suunniteltu käytettäviksi Senan toimittaman SC1-plug & play-kommunikatiojärjestelmän avulla. Nuvizin Schuberth-järjestelmä toimii siis täysin langattomasti.

Schuberth tarjoaa Nuvizin HUDia myös  C3Pro- ja C3-kypäriin SC10U-kommunikaatiojärjestelmän kanssa.

Nuvizin Petri Hirvonen. Taustalla sovitellaan Nuvizin HUDilla varustettua Schuberthia päähän.

Nuvizin Schuberth-kypäröihin sovitetut HUDit tulevat myyntiin ensi vuoden alkupuolella suoraan kypäränvalmistajalta.

Hirvonen oli syystä iloinen tapahtuneesta. Sopimus ison kypärävalmistajan kanssa on iso asia myös Nuvizille.

– Tottakai se on hieno juttu. Ja samalla tavalla kuin olemme nyt EICMA:ssa, olemme olleet näytillä myös MP-messuilla Suomessa ja Yhdysvalloissa sekä mm. Australiassa MotoGP-kisoissa. Nuvizin HUD:ia (heads-up-display eli heijastusnäyttö) myyvät maailmanlaajuisesti Amazon.com ja jenkeissä Revzilla.com. Lisäksi olemme tehneet sopimuksen saksalaisen Louis.de:n kanssa Nuvizien myynnistä, Petri Hirvonen kertoo.

Louiksella on myymälöitä paitsi Saksassa, myös Itävallassa ja Sveitsissä.

Hirvonen on saanut runsaasti positiivista palautetta siitä, että Nuvizilla on oikea, toimiva HUD, jonka voi myös ostaa.

– Suomessa myynti hoidetaan Duell-liikkeiden kautta, joita on useampia kymmeniä ja Ruotsissa puolestaan Duell Bike Centerin kautta.

– Olemme saaneet käyttäjiltä pelkkää hyvää palautetta, Hirvonen paljastaa. – Toki negatiivisiakin arvosteluja on netissä ollut, mutta kun olemme tutkineet asiaa, on selvinnyt, että kommentoijilla ei ole ollut Nuvizeja käytössään, eivätkä he myöskään ole kokeilleet niitä oikeasti.

Nuvizin kännykkäsovellus päivitettiin, ja nyt puhelimella voi ohjata Nuvizia samalla tavalla kuin varsinaisella ohjaimella.

Nuvizin kännykkäsovellus päivitettiin, ja nyt puhelimella voi ohjata Nuvizia samalla tavalla kuin varsinaisella ohjaimella.

– Sitäpaitsi otamme mielellämme palautetta vastaan, myös kielteistä. Tavoitteena on parantaa tuotetta koko ajan. Yksi konkreettinen esimerkki siitä on virtuaalikontrolleri, jonka lisäsimme tuoreimman älypuhelinohjelman versiopäivityksen myötä. Sen avulla älypuhelimella voi ohjata Nuvizia ilman varsinaista ohjaustankoon liitettävää ohjainta, mikä tietenkin helpottaa monesti asiaa.

Samalla lisäsimme POI-pisteluokkia sovellukseen (POI = Point of Interest, kiinnostavia kohteita). Aiemmin sovellus tunnisti vain huoltoasemat, nyt tarjolla on muutakin.

Nuviz KTM:n osastolla.

Nuviz KTM:n osastolla.

Messuja Hirvonen pitää hyvänä asiana.

– Olemme pitäneet Skype-palavereita kymmenien ihmisten kanssa ympäri maailmaa, ja on hienoa tavata heitä täällä kasvoista kasvoihin. Saamme todella paljon hyvää palautetta siitä, että oikeasti olemme tehneet HUD-laitteen, joka toimii, ja jonka voi myös ostaa. Nuviz on siis uraa uurtava juttu, ensimmäinen oikea HUD. Tähän meidän laitteeseemme verrataan kaikkia tulevia HUDeja - olemme siis benchmarkanneet kokonaisen alan, Hirvonen myhäilee. 

Edit 10.11.2017 klo 10.14: Täydennetty  Schuberthin tietoja. Edit 11.11. klo 14.53: Korjattu Yhdysvaltain jälleenmyyjäksi Revzilla. Edit 19.11. klo 21.17: lisätty Nuvizin softaohjaimen kuva.