Kuten arvata saattaa, tiistaina Harleyn "lehteri" pullistelivat Milanossa. Uusimman Softailin esitteli Brad Richards, Harley-Davidsonin stailaus- ja designyksikön varajohtaja.

Pyörä on jo yhdeksäs Softail-uutuus Harrikan listoille ensi vuodeksi. Uutuudessa on 43 mm:n käännetty etuhaarukka sekä monoiskunvaimentimilla varustettu takajousitus, jossa on hydraulinen esisäätömahdollisuus.

Sekä sen satulalaukku että kate ovat nopeasti ja helposti riisuttavissa pikalukitusten avulla ja pyörän moottorina on uusi Milwaukee-Eight 107 V-Twin. Lisäksi siinä on täysi LED-valaistus.

Brad Richards, Harley-Davidsonin stailaus- ja designyksikön varajohtaja.

Aiemman koeajomme perusteella Milwaukee Eight -moottori antaa mukavasti vääntöä ajoon. Sport Glide on saatavana kolmena eri värivaihtoehtona: Vivid Black, Twisted Cherry ja Silver Fortune.

Ulkonäkövaikutteita pyörään on haettu vanhasta lepakonsiipikatteesta. Sport Glidessä käytetään directional-vanteita ensi kertaa tehtaalla asennettuna. Pyörän muotoiluun on haettu virtaviivaisuutta katteen muotoilulla sekä laukkujen ja muiden elementtien yksityiskohdilla, kuten esimerkiksi viistojen pakoputkenkärkien avulla.

Laukkujen yhteenlaskettu tilavuus on 25,5 litraa.

Sport Gliden istumakorkeus on 653 mm. Pyörässä on lisäksi USB-latausportti, avaimeton käynnistys ja Smart Security System -turvajärjestelmä sekä ABS-jarrut unohtamatta elektronista vakionopeudensäädintä.

Milwaukee Eight moottori on paitsi aiempaa tärinättömämpi, kiitos tuplatasapainoakselien, myös varustettu sylinterikannen öljyjäähdytyksellä, joka parantaa moottorin lämpöominaisuuksia. 

Toinen värivaihtoehto.

Sport Glide rullaa uusilla Mantis-alumiinivanteilla (edessä 18-tuumainen, takana 16-tuumainen) ja Michelin Scorcher 31 -renkailla. 

Jutun aloituskuvassa on uuden Harrikan selässä tietenkin Guns N' Rosesin entinen kitaristi Gilby Clarke.

Aiheesta aiemmin: Tutustumisajossa Harley-Davidson Street Glide - uusi Milwaukee Eight -moottori tekee ihmeitä