Indian Scout FTR1200 Custom -katupyörään merkki otti inspiraation Scout FTR750 flat track -pyörästä, joka pilotoi viime kesänä USA:n sarjassa - ja voitti vieläpä mestaruuden. FTR1200 Customissa on Scoutin katulaillinen 1133 V-twin, ja se on rakennettu yhteistyösssä Indianin kisatiimin kanssa.

Pyörällä sekä kunnioitetaan Indianin kisatiimin Jared Meesin, Bryan Smithin ja Brad Bakerin menestystä, mutta Scout FTR1200 Custom palvelee myös toista tarkoitusta. Se on tavallaan tutkimusmatka sen osalta, miten Indian voisi laajentaa brändiään ympäri maailman esittelemällä uusia vaihtoehtoja, jotka kiinnostavat laajempaa kuluttajakuntaa.

Jared Mees, Bryan Smith ja Brad Baker paljastamassa salaisuutta.

Jared Mees, Bryan Smith ja Brad Baker paljastamassa salaisuutta.

Viime kesänä ajetusta 18:sta flat track -kisasta Indianin kisamiehistö otti 54 podium-paikasta 37 ja valtasi korkeimman pallin 14 kertaa. Se toi Indianille valmistajien mestaruuden ja Meesille hänen viidennen mestaruutensa. Kolmikko myös valtasi kokonaiskisan kolme ensimmäistä sijaa.

– Rakensimme tämän pyörän juhlistaaksemme FTR750:n dominoivaa suorituskykyä American Flat Trackissä sekä Indianin paluuta moottoriurheilukilpailutoimintaan. Saadaksemme aikaan tämän ainoan laatuaan olevan customin, teimme läheistä yhteistyötä Indianin kisatiimin kanssa siitä, miltä pyörä voisi näyttää, jos toisimme FTR-mallin kadulle, kertoi Indianin moottoripyörävalmistuksen pääjohtaja Steve Menneto.

Tässä se on: Indian Scout FTR1200 Custom

Tässä se on: Indian Scout FTR1200 Custom.

EICMA:n jälkeen Scout FTR1200 Custom lähtee maailmankiertueelle ja sitä esitellään tapahtumissa kautta vuoden 2018 laajentamaan Indianin brändin kuvaa.

Mielenkiintoista on tietysti nähdä, tuleeko FTR1200 Custom mukaan mallistoon, vai jääkö se vain yleisön kiinnostuksen tutkielmaksi.

Indianin osastolla oli näytillä myös isompia pyöriä.

Indianin osastolla oli näytillä myös isompia pyöriä.