Confederate Motors vaihtaa nimensä Curtiss Motorcycle Companyksi 8. päivä tammikuuta 2018. Ja sen sijaan, että se rakentaisi 150 000 dollarin ja kalliimpia custom-moottoripyöriä, joista yritys on tunnettu, se alkaa rakentaa sähkömoottoripyöriä edullisempaan (?) hintaan.

Curtiss hylkää aitoamerikkalaisten V-2-moottoreiden käytön tuotannossa ja siirtyy sen sijaan käyttämään sähkömoottoripyörävalmistaja Zero Motorcyclen tekemiä sähköisiä voimalinjoja.

Yritys tiedottaa esittelevänsä ensimmäinen mallinsa ensi vuoden toukokuun viidentenä.

Vaikka Confederate on tullut tunnetuksi tehokkaiden ja keveiden moottoripyörien valmistajana, niin sähköön siirtymisestä huolimatta faneilla tuskin on syytä huoleen. Tuleva Hercules on nimittäin varustettu kahdella sähkömoottorilla. Tätä kirjoittaessamme emme tiedä, onko pyörä kaksipyörävetoinen, eli onko toinen moottori vanteen napaan sijoitettu, vai miten asia on ratkaistu. Olennaiset tiedot kertovat kuitenkin, että luvassa on 175 hevosvoimaa ja vääntöä juhlalliset 393 Newtonmetriä.

Confederate Motorcyclesin pääjohtaja Matt Chambers kertoi kesällä Quailissa pidetyn mp-tapahtuman yhteydessä, että yritys on menettänyt Yhdysvaltain sisällissodan hävinneeseen osapuoleen viittaavan nimensä vuoksi asiakkaita ja tilauksia, ja nyt on aika päästää brändi eläkkeelle ja siirtyä toimimaan toisen nimen suojissa.

Aiheesta aiemmin: Äärimmäisten V-twin-pyörien valmistaja Confederate siirtyy sähkömoottoripyöriin - vaihtaa samalla nimeä