Jalopnikin Jason Torchinskyn tuorein video esittelee Hondan City Turbon vuosimallia 1981. Aikanaan siihen sai lisävarusteena auton tavaratilaan mahtuvat Honda Motocompo -skootterin. Viimemainittu oli matkalaukun mallinen kokoontaitettava 50-kuutioisella ja 2,5 hevosvoiman moottorilla varustettu ajokelpoinen kulkuväline sille viimeiselle kilometrille, jonne autolla ei päässyt tai mahtunut.

Nämä kaksi ajoneuvoa suunniteltiin yhdessä, joten Motocompo täytti juuri sopivasti pienikokoisen City Turbon piskuisen matkatavaratilan.

Honda City Turbo oli merkin legendaarisen perustajan Sochiro Hondan poika Hirotoshi Honda. Hän perusti virityspaja Mugenin, joka otti käsiinsä Honda Cityn perusmallin ja teki siitä astetta ärjymmän.

Honda-yhtiö tutustui malliin ja piti näkemästään sekä rakensi konseptista tuotantoversion. Teho nousi turboahtimen avulla yli kaksinkertaiseksi 44 hevosvoimasta 100 hevosvoimaan.

Yhdysvalloissa Turbo Cityyn sai lisävarusteena pisteen i:n päälle eli Motocompo-skootterin 360 taalan hintaan.

Motocompo oli suunnittelun mestarityö. Pyörä taittui kasaan ja käyttökuntoon kuin origamitaitos. Kasassa ollessaan se oli kuin matkalaukku, josta sitten voi pompauttaa esille istuimen, vetää esiin ohjaustangon, peilit, käynnistyspolkimen ja mennä mihin mieli tekee.

Video on varsin riemukas. Mikäli se ei näy alla, voit katsoa sen täällä.