Opinnäytetyö on toteutettu yhteistyössä Mäntän Seudun Moottorikerho ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n (SML) kanssa ja nyt valmistunut ensiapuopas on kaikkien saatavilla maksutta SML:n verkkosivuilla.

Ensiapuopas käsittelee laajasti yleisimpiä ensiaputilanteita ja opastaa kuvin ja esimerkein tehokkaaseen, oikeaan ja turvalliseen toimintaan erilaisissa moottoriurheilun ensiaputilanteissa.Opas on erinomainen lisä ratojen opasmateriaaleihin ja jokaisen ajajan varustekassiin harjoittelu- ja kilpailupäivien tueksi.

Lataa omasi SML:n verkkosivulta täältä.

Toimituksen kommentti: 20-sivuinen opas sisältää hyvät perustiedot mp-onnettomuudessa loukkaantuneen auttamiseen. Se on opas, joka jokaisen motoristin kannattaa ladata ja lukea huolella läpi. Mikäli olet käynyt ensiapukurssin, kirja toimii hyvänä kertauksena opituista asioista ja lisäksi opettaa mm. moottoripyöräilijän kypärän poistamisen onnettomuuden jälkeen.

Opuksessa myös muistutetaan 112-älypuhelinsovelluksen merkityksestä: vaikka itsellesi ei sattuisikaan mitään, niin 112-sovellus auttaa silloinkin, kun tulet onnettomuuspaikalle auttajana tai satut muuten olemaan se, joka soittaa apua. Sen avulla hälytyslaitos pystyy paikantamaan sinut erittäin tarkasti, vaikka itselläsi ei olisikaan tietoa tien tai kadun nimestä tai tarkasta olinpaikastasi. Joten se kannattaa ladata matkapuhelimeen mitä pikimmin.

Muistathan myös liittää lääketieteelliset tietosi kypärääsi esimerkiksi MP69:n systeemin avulla. Siitä on iso apu paikalle saapuvalle ensiapuhenkilöstölle.

Aiheesta aiemmin: 

Lataa 112-sovellus puhelimeesi niin hädässä paikannut välittömästi

Medical Card: MP 69:n ratkaisu henkilötietojen välittämiseen onnettomuuden tapahduttua

Kiitos kaikkien motoristien puolesta.

Kiitos kaikkien motoristien puolesta.