Vaikka tämä uutinen on Yhdysvalloista, niin kauhulla odotamme joka kesä, että jotain vastaavaa toistuu myös Suomen teillä, koska teiden kunto on vähän mitä sattuu. Ongelmana on se, että moottoripyöräilijälle vaarallisia tienkohtia ei meillä tahdota ottaa erikseen huomioon tai korjata. Siitä huolimatta, että motoristille tien kunto voi aiheuttaa hengenvaarallisia ongelmia jo silloin, kun autoilija ei edes vielä huomioi asiaa.

Nyt yksi henkiinjääneistä motoristeista, Domenic Scebbi, on haastanut osavaltion Liikenneministeriön sekä tien ylläpidosta vastaavan yrityksen oikeuteen. Syytteessä Scebbi kertoo, että hänen moottoripyöränsä törmäsi Ronald Angoven, 67, moottoripyörään, kun tämä oli ajanut tiessä olevaan monttuun ja kolaroinut sen jälkeen. Kyse on Scebbin mukaan tienpitäjän laiminlyönnistä, sillä tien pinnan vauriot ovat olleet ministeriön tiedossa jo vuodesta 2011 lähtien.

Yritystä, Littlefield Construction Oy:tä, syytetään teiden huonosta hoidosta. Yritys teki sopimuksen Liikenneministeriön kanssa useiden teiden kunnon parantamisesta alueella. Yksi niistä oli River Road.

Scebbi hakee korvausta onnettomuudessa saamiinsa vammoihin. Oikeusjuttu on jo toinen samasta asiasta osavaltion Liikenneministeriötä ja Littlefieldiä vastaan. Angoven perikunta nosti maaliskuussa niitä vastaan syytteen kuolemantuottamuksesta.

Asiasta kertoi Beaufort Gazette.