Jim Jalbert on liikemies, jonka intohimo moottoripyöriin heräsi jo pikkupoikana. Keräilijänä hän keskittyi erityisesti Massachusettsissa valmistettuihin Indianeihin, ja jossain vaiheessa hänen kokoelmansa kasvoi yli 30 pyörän.

Kokoelmassa on Indianeja 1920-luvulta aina yrityksen sulkemiseen 1950-luvulle asti. Mukana ovat Chief, Four, Scout, Sport Scout, Prince, Arrow ja US Military 74 -mallit. Osa pyöristä on katu- ja osa kisaversioita, osa alkuperäisessä kunnossa ja osa huippuasiantuntijoiden restauroimia. Valikoiman pitäisi olla melkoinen, ja tuotot vuoden 1941 armeijamallista menevät suoraan sotaveteraanien hyväntekeväisyysjärjestölle.

Jalbertin kokoelman helmet Indianien lisäksi ovat vuosimallin 1929 Henderson Four ja 1929 Excelsior Super X, molemmat ikonisia ja haluttuja malleja "moottoripyöräilyn kultaiselta aikakaudelta".

Harley-Davidsonilta puolestaan on kokonaan restauroitu Servi-Car sekä Jimin suosikki, jota hän kutsuu Elvikseksi. Se on vuosimallin 1966 FLH Electra-Glide Shovelhead.

Lisätietoja Jalbertin kokoelmasta sekä muista 25.1. Rio Hotel & Casinossa Las Vegasissa huutokaupattavina olevista pyöristä Bonhamsin sivuilta.

Aiheesta aiemmin:

Myynnissä: kuuluisa ja harvinainen ennätysten murskauksessa käytetty Vincent Black Lightning

Las Vegasissa myynnissä huippupyöriä: mm. pari superharvinaista Vincentiä ja vuoden 1938 käyntikuntoinen H-D-rystypää