Touratechin sivuston mukaan uusi omistaja ottaa yrityksen hallintaansa 1. tammikuuta 2018. Miltei kaikki entiset työntekijät saavat pitää paikkansa, ja toimipaikka Niedereschahissa jatkaa toimintaansa.

Uusi investori, Happich GmbH haluaa jatkaa olemassaolevaa liiketoimintamallia. 

Konkurssipesän hoitaja tri Dirk Pehl Schultze & Braunista on tehnyt ostosopimuksen Touratechista keskiviikkona.

Sopimuksessa on kuitenkin vielä monta tarkastettavaa yksityiskohtaa, ennen kuin kauppa on lopullinen. Yksityiskohdista ja kauppahinnasta sovittiin luottamuksellisesti, joten niistä ei kerrota ulkopuolisille. Sopimus edellyttää, että miltei kaikki työntekijät säilyttävät työpaikkansa ja Niedereschachin toimipaikka jatkaa toimintaansa.

– Osto on hyvä ratkaisu Touratechille, kertoo tri Pehl, joka on hallinnoinut selvitystilassa ollutta yritystä elokuusta lähtien ja etsinyt sille sijoittajaa.

– Olemme löytäneet ideaalisen yhteistyökumppanin. Touratechin työntekijät ovat tehneet loistavaa työtä viime viikkoina, ja voivat katsoa luottavaisina tulevaisuuteen. Haluamme kiittää asiakkaitamme heidän uskomattomasta lojaliteetistaan.

Ostaja, Happich GmbH toimii Wuppertalissa, Saksassa. Se kuuluu Pelzer Swiss Holding AG:hen ja on johtava kaupallisten ja erikoisajoneuvojen sisustuksen suunnittelija ja varustevalmistaja.

– Happich jatkaa Touratechin olemassaolevaa liiketoimintamallia sekä säilyttää sekä toimitilat että henkilöstön. Touratech täydentää meidän aiempaa tuoteportfoliotamme täydellisesti kertoo toimitusjohtaja Marc Pelzer.

Touratechin kriisin syynä oli kasvaneen kysynnän vuoksi aiotun uuden tuotantorakennuksen toteutumisen myöhästyminen. Lisäksi kasvaneet vaikeudet logistiikan ja tuotannon osalta sekä suuret tuotannon ja varaston menetykset johtivat yrityksen maksukyvyttämyyteen elokuussa.

Aiheesta aiemmin: Lisävarustevalmistaja Touratech on mennyt konkurssiin - taru jatkuu?