Electric Motorcycle Forumin sivustolla pääsee ihailemaan tämänkin jutun otsikkokuvana olevaa karttaa. Siitä selviää sähkömoottoripyörien sijainti maailmassa. Kartta ei tietenkään ole kattava, vaan sieltä löytyy ainoastaan niiden sähkömoottoripyörien omistajat ja pyörät, jotka ovat itse ilmoittaneet sinne olemassaolonsa. Myös spämmin eli virheellisten tietojen syöttöriski on aina tämänkaltaisissa kartoissa riskinä.

Kartan sisältö varmaan täydentyy nopeasti sitä mukaa kuin tietoisuus sen olemassaolosta kasvaa. Kuten arvata saattaa, valtaosa nyt löytyvistä kontakteista on Yhdyssvalloista. Jutun kirjoitusvaiheessa sähkömoottoripyörän omistajiksi oli ilmoittautunut kaikkiaan 115 nimeä. Toivottavasti määrä kasvaa nopeasti kattamaan mahdollisimman monen sähköpyöränomistajan.

Porilainen mukana Suomesta

Karttaa ja sen jäsenmäärän kasvua on varmasti jatkossakin mielenkiintoista seurata. Tällä hetkellä listalta löytyy yksi suomalainen. Hän on Porista, mutta sen verran ujo, ettei ole ilmoittaut nimeään eikä myöskään pyörän kohdalla muuta kuin että "jokin muu" tai itsetehty sähkömoottoripyörä.

Kartalle ilmoittautumisen yhteydessä täytetään lomake jossa voi antaa mm. sähköpostiosoitteensa. Sitä yhdistyksen jäsenet voivat hyödyntää lähettämällä tietoja mm. kokoontumisista, ajeluista ja muusta vastaavasta. Lomakkeessa voi antaa myös enemmän tietoja, jotka näkyvät sitten kohdallasi kartalla, kun kävijät klikkaavat merkintääsi.

Kartalle pääset suoraan tästä. Sivun yläreunassa on linkki, josta aukeaa kyselylomake. Ja itse foorumille ja sen keskustelualueelle päädyt tästä.

Kartan hyvä puoli on siinä, että se kertoo paitsi tehdasvalmisteiset, myös omatekemät sähköpyörät. Alueilla, joissa on enemmälti sähkömoottoripyöriä, kartta näyttää niiden lukumäärän ja lukua klikkaamalla kartta aukeaa ja näyttää kaikki yksittäiset pyörät.

Mikäli menet jakamaan tietosi foorumille ja karttaan, muista kuitenkin hyvät tietosuojakäytännöt.