"Distresssed clothing" popup-näyttelyssä on esillä rikkirepeytyneitä farkkuja, takkeja ja bootseja.

Esirevityt vaatteethan ovat huippumuotia maailmalla muutenkin, mutta nämä vaatteet kuuluvat Highways Englandin eli sikäläisen Tieliikennelaitoksen kampanjaan, jossa pyydetään nuoria moottoripyöräkuljettajia miettimään sitä hintaa, minkä he joutuvat maksamaan pukeutuessaan ajaessaan muodikkaisiin, mutta suojaamattomiin vaatteisiin.

Oheisella lyhyellä ja ajatuksiaherättävällä videolla näytetään nuoria kuljettajia - riskiryhmää, joilla on 2,5 kertaa suurempi todennäköisyys joutua moottoripyöräonnettomuuteen kuin kokeneemmilla kuljettajilla - tutustumassa "Distressedin" popup-kauppaan Shoreditchissä Englannissa.

Vaikka muotivaatteet ovatkin kalliita, näiden vaatteiden hinta on kuitenkin jotain muuta. Jokaisen vaatekappaleen hintalapussa kerrotaan, millaisia vammoja motoristi on saanut ollessaan pukeutunut niihin onnettomuustilanteessa.

"Hinta: pirstoutunut lantio, osittainen halvaantuminen ja kaksi viikko teho-osastolla", lukee yhdessä lapussa, mikä jättää shoppailijat ilmiselvästi järkyttyneiksi.

"Yli 2500 nuorta motoristia kuoli tai loukkaantui vakavasti viime vuonna. Ajaminen ilman suojaavia ajovarusteita voi maksaa enemmän kuin osaat ajatella", todetaan kampanjassa.

Englannin virallisten tilastojen mukaan nuoria kuljettajia on vain 15 prosenttia motoristeista, mutta heille tapahtuu 38% mp-onnettomuuksista, kertoo Visordown.

– Mentaalinen ja fyysinen hinta sille, ettei käytä suojaavia, asiallisia moottoripyöräkäyttöön tarkoitettuja ajovarusteita voi olla paljon suurempi kuin taloudelliset kustannukset, Highways Englandin tieturvallisuusasiantuntija Stuart Lovatt kertoo.

– Useimmat nuoret kuljettajat kaatuvat pyörillään jossain kohtaa - joko olet pistäytynyt lähikauppaan maitoa hakemaan tai ajanut pidemmälle ystäviäsi katsomaan tai kouluun, joten on parasta olla varautunut siihen.

– Kampanjamme on suunniteltu rohkaisemaan keskustelua suojaaviin ajovarusteisiin pukeutumisen puolesta ja vanhemmat voivat hoitaa oman osansa. Moottoripyöräonnettomuuden seuraukset missä tahansa nopeudessa voivat olla paljon vakavammat kuin osaat kuvitella - pitämällä huolta siitä, että (nuoret motoristit) ovat pukeutuneet kestäviin, laadukkaisiin ajovarusteisiin sekä muihin asianmukaisiin varusteisiin, kuten kypärään, vahvoihin ajohansikkaisiin ja ajokenkiin, voitte auttaa suojelemaan rakkaitanne.

Asiasta lisää viranomaisten ylläpitämällä Think-sivustolla. Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.