Kuten H&H Classicsin tiedotteessa todetaan, aina silloin tällöin markkinoille tulee myyntiin moottoripyöriä, jotka takuuvarmasti kiinnostavat ihmisiä. John Lennonille kuulunut Monkey-Trail mopo, rekisterinumeroltaan XUC 91H on sellainen.

John Lennon käytti pyöräänsä hauskanpitoon ajellessaan ympäri Tittenhurst Parkin maatilaansa Surreyssä. Hän asui siellä 1969 - 1971. H&H Classics arvioi pyörän hinnaksi yli 30 000 puntaa, vajaa 34 000 euroa.

– Luonnollisesti olemme innoissamme, kun meihin luotetaan tämän pyörän markkinoinnissa ja myynnissä, varsinkin kun ottaa huomioon sen epätavallisen alkuperän, H&H Classicsin Mp-osaston päällikkö Mark Bryan toteaa.

Honda Monkey/Trail Bike XUC 91H:n osti ensin Henry Graham John Lennonilta, kun viimemainittu asui Tittenhurst Parkissa. Grahamilta sen hankki omistukseensa John Harington, jonka hallussa pyörä on ollut viimeiset 47 vuotta. Hän on pitänyt sitä esillä erilaisissa tapahtumissa ja näyttelyissä.

Honda Z50A esiteltiin Englannin markkinoilla 1969, missä se tunnettiin myös nimellä Mini Trail. Perusrunko oli muuten sama kuin aiemmassakin mallissa, mutta etujousituksella ja 8 tuuman renkailla.

49 kuutiosenttimetrin nelitahtimoottori oli voimanlähteenä monessa Hondan laitteessa. Z50A-konfiguraatiossa se kehitti 1,95 hevosvoimaa / 5000 rpm takapyörältä mitattuna. Moottorin jatkeena oli kolmivaihteinen automaattivaihteisto keskipakokytkimellä.

Varsinaista kytkintä ei ollut, vaan vaihdot tehtiin päästämällä kaasu ja vaihtamalla vaihdetta jalalla.

H&H Classicsin sivustolle pääset tästä.

John Lennonin Monkey