Max Huntin oikeudenkäynti oli ensimmäinen laatuaan Englannissa. Se pidettiin joulukuun 22. päivä Lontoossa, vain kaksi viikkoa ennen Dakar-rallin alkua. Syytenimike oli ajaminen vakuuttamattomalla tasapainoskootterilla. Huntin tapaus on ensimmäinen laatuaan Yhdistyneessä Kuningaskunnassa.

Hunt osallistuu vuoden 2018 Dakar-ralliin HT Rally Raid Husqvarna Racing teamissa.

34-vuotias britti jäi poliisin haaviin ajaessaan 10 mailin (16 km/h) tuntivauhdilla tasapainoskootterilla lähellä Green Parkia keskisessä Lontoossa maaliskuussa 2017.

Liikenneministeriön lakien mukaan yksipyöräinen tasapainoskootteri luokitellaan moottoriajoneuvoksi, ja sellaisen käyttäjällä pitää olla oikea ajokortti, verot maksettuna sekä liikennevakuutus. Lain mukaan on rikos ajaa sähköisillä tasapainoskoottereilla julkisilla jalkakäytävillä tai kaduilla.

Wimbledonin oikeudessa Hunt, joka tunnetaan "Mad Maxina" johtuen hänen kiinnostuksestaan äärimmäisiin urheilumuotoihin, väitti olleensa tietämätön siitä, että hänen käyttämänsä ajolaite tarvitsee tiekäytössä vakuutuksen, ja kertoi oikeudelle: "Vaimoni vanhemmat antoivat sen minulle jouluksi. Se oli lelu. Se oli hauska lahja. Olin nähnyt sellaisen kerran aikaisemmin, ja niillä on hauska liikkua ympäriinsä."

Tuomari James Henderson totesi, että "hän näyttää omaksuneen asenteen, että koska muut ihmiset käyttävät niitä tiellä, hän oletti, ettei tarvitse vakuutusta. Hetki tutkimusta internetissä olisi paljastanut hänelle, että tarvitsee. Minulta otti 30 sekuntia löytää relevantti informaatio siitä, että et voi käyttää niitä teillä. Hän vain oletti niin, eikä ollut millään tavalla harhaanjohdettu."

Hunt myönsi virheensä, ja menetti kuusi pistettä ajokortistaan. Koska hän oli jo aiemmin menettänyt yhdeksän pistettä kahden ylinopeudella-ajon vuoksi, hän joutui kuudeksi kuukaudeksi ajokieltoon.

Lisäksi hän sai 500 punnan sakon ja joutui lisäksi maksamaan 85 puntaa oikeudenkäyntimaksuja. Aiheesta lisää Visordownissa.