Stormin Oulun ja Jyväskylän myymälöiden sulkemisesta tiedotettiin syksyllä 2017. Oulun myymälä sulki ovensa vuoden vaihteessa kuten suunniteltiin. Jyväskylän myymälä jatkaa vielä alkavalla ajokaudella, kerrotaan Stormin tänään tiistaina julkistamassa tiedotteessa.

– Moottoripyörämarkkina on jatkanut laskuaan ja samalla kuluttajat asioivat vilkkaammin verkkokaupassa kivijalan sijaan. Tämä on asettanut paineita kivijalkamyymälöiden sulkemiselle kannattavuuden käydessä heikoksi. Suljimme Oulun myymälän vuodenvaihteessa ja alun perin tarkoituksemme oli sulkea myös pari vuotta sitten avattu Jyväskylän myymälä. Päätimme Jyväskylässä sulkemisen sijaan jatkaa vielä kauden 2018. Parannamme kannattavuutta pienentämällä myymälätilaa ja karsimalla kiinteitä kuluja. Tarkoituksemme on pysyä samassa osoitteessa, mutta löytää tiloihin lisäksemme toinenkin toimija vuokrataakkaa jakamaan, tiivistää Storm Motorin toimitusjohtaja Heikki Nummelin.

– Osa tuotteista, kuten varusteet ovat selkeästi ”myymälätavaraa”, Nummelin lisää.

– Asiakas haluaa sovittaa ajokamppeet päälleen ennen ostopäätöstä, ja vaikka verkkokauppamme tarjoaa ilmaiset palautukset, olemme huomanneet, että asiakkaat suosivat ostopaikkana näissä tuotteissa perinteistä myymälää.

Pienemmän myymälän myötä supistuu myös paikallinen varaosavarasto, mutta ensi vuoden suunnitelmapöydällä on tarjota varaosatilauksille verkkokaupasta toimitus asiakkaalle jo seuraavaksi päiväksi. Keskittämällä varastointia maahantuontivarastoomme, uskomme pystyvämme parantamaan saatavuutta yleisellä tasolla, ja erottumalla nopeana toimittajana pyrimme parantamaan verkkokauppamme varaosamyyntiä kaikkialle Suomeen, Nummelin päättää.