Äkkiseltään Ujet näyttää perinteiseltä skootterilta, mutta toisella silmäyksellä alkaa tajuta, että se on jotain muuta. Yritys itse kertoo mielellään, että skootterin ulkonäkö on veistoksellinen ja epäsymmetrinen, mutta eniten huomiota kiinnittävät keskiöttömät vanteet, valukomposiittirakenne ja täysi verkottuneisuus.

Kyse on Ujetin näkemyksestä siitä, millainen olisi "täydellinen" urbaani moposkootteri.

Ohjaamo.

Ohjaamo.

Ujetin takapyörässä on 5,4 hevosvoiman tehoinen sähkömoottori. Etuhaarukka on yksiaisainen ja visuaalisesti koko etupää on kulmikas ja selvästi suunniteltu enemmän muotoilun ehdoilla. Myös takapyörä on kiinnitetty vain toiselta puolelta.

Ujetin runkorakenne on sekoitus magnesiumvalua ja hiilikuitua. Keskiöttömät vanteet ovat halkaisijaltaan 14 tuumaa.

Ujetin huippunopeus on 45 km/h ja sen akusto riittää kuljettamaan sitä parhaimmillaan jopa 150 kilometriä. Lisäksi se osaa ottaa talteen jarrutuksessa syntyvää energiaa. 

Keskiötön vanne ja 5,4 hevosvoiman sähkömoottori.

Näin high-tech-luokkaa oleva skootteri ansaitsee tietenkin normia paremmat renkaat. Ujetin renkaiden kumiseokseen on ujutettu Tuballin yksiseinäisiä hiilinanokuituputkia. Valmistajan mukaan renkaat ovat keveimmät luokassaan ja pitävät normaalia paremmin sekä märällä että kuivalla kelillä ja lisäksi kestävät vielä kulutusta paremmin.

Pyörä on valittavissa kahdella eri litium-ioniakkuvaihtoehdolla. Perusakku riittää 70 kilometrin ja isompi peräti 150 kilometrin matkaan. Pienempi latautuu joko 1,5 tai 3:ssa ja isompi 3 tai kuudessa tunnissa riippuen siitä, käytätkö pyörässä olevaa laturia vai lisävarusteena saatavaa teholaturia.

Akkupaketin voi irrottaa, ja sitä voi vetää, koska se on varustettu kahdella pyörällä.

Akkupaketin voi irrottaa pyörästä ja sitä voi vetää kuin pyörillä varustettua laukkua erikseen. Siinä on kaksi pyörää ja teleskooppikahva.

Akkupaketissa on myös langattomat kaiuttimet musiikin kuunteluun ja sen avulla voi ladata vaikka matkapuhelinta tai muita laitteita kahden usb-liitännän kautta.

Kojelauta, vai miksi tuota nyt sanoisi - mittaristo.

Ajotietokone puolestaan sisältää gps:n, 3G:n, WiFi:n ja Bluetoothin ja sitä voi ohjata joko äänellä tai kosketusnäytöllä. Hyvin sijoitettujen näppäinten avulla sitä voi ohjata myös ajon aikana. Älypuhelinsovelluksen avulla puolestaan voi monitoroida, jäljittää ja kontrolloida pyörää.

Ujetissa on myös eteenpäin kuvaava HD-videokamera ja LED-valot, jotka säätyvät automaattisesti ympäristön kirkkauden mukaan. Rikkana rokassa on älypuhelimella poiskytkettävä varashälytin.

Älypuhelinsovelluksella voidaan esimerkiksi löytää pyörä.

Pienemmällä akulla varustettuna Ujet painaa 43 ja isommalla 49 kg. Laitteen voi myös muutamassa sekunnissa taittaa kasaan.

Ujet esitteli skootterin Las Vegasissa. Vuoden ensi puoliskolla sen pitäisi tulla myyntiin suurimmissa Euroopan kaupungeissa, kuten Pariisi, Barcelona ja Amsterdam, Yhdysvaltain ja Aasian myynnit käynnistyvät vuoden toisella puoliskolla, New Atlas kertoo.

Mukana tulevalla laturilla latausajat ovat kaksi kertaa pidemmät kuin teholaturilla.

Hinta Yhdysvalloissa julkistuksen aikaan oli 8900 pienempiakkuiselle ja isommalla akulla varustettuna 9900 dollaria.

Ujet taittuu kasaan muutamassa sekunnissa, jolloin sitä on helppo vetää perässä.

Video alla antaa pikakurssin Ujetin ominaisuuksista.