Suuri Pako -elokuvan tähteydestäkin tunnettu Steve McQueen osti Popensa vain muutama vuosi ennen ennenaikaista kuolemaansa 1970-luvun lopussa. McQueen lisäsi pyörä suureen kokoelmaansa, ja kun hän kuoli syöpään marraskuussa 1980, Pope myytiin yksityisesti eikä huutokaupalla, kuten hänen muu kokoelmansa.

Ylärivissä McQueenin Pope, alarivissä pari Harrikkaa.

Popen osti Otis Chandler, joka oli Los Angeles Timesin osaomistaja ja pitkäaikainen päätoimittaja. Hän laittoi tuhatkuutioisen pyörän näytille omaan moottorimuseoonsa Oxnardissa Kaliforniassa ennen kuin myi sen klassisten moottoripyörien keräilijälle.

Pyörä on edelleen huippukunnossa eikä siinä ole naarmuakaan. Kaksisylinterisellä moottorilla varustetun pyörän huippunopeus on noin 110 km/h, ja kuten arvata saattaa, sen yhteyden Steve McQueeniin oletaan nostavan pyörän hintaa. Moottorin tehoksi ilmoitettiin aikanaan 8 hevosvoimaa, mutta todellisuudessa niitä oli noin 15.

Tämänpäiväisen huutokaupan Indian-osastoa.

– Tämä on erittäin harvinainen pyörä, toteaa Bonhamsin moottoripyörämyynnistä globaalisti vastaava Ben Walker. – Viimeisen kymmenen vuoden aikana meille on tarjottu vain kaksi kappaletta näitä pyöriä, joten se kertoo, miten harvinainen tämä on.

Pyörän myyntihinnaksi arvellaan etukäteen noin 98 000 - 110 000 euroa. Lisätietoja Bonhamsin sivuilta.

Pope lähempää.