Rio Hotel & Casinon juhlasalillinen ihmisiä puhkesi ilon ja suosionosoitusten pauhuun, kun Bonhamsin huutokauppameklari Malcolm Barber myi erittäin harvinaisen alkuperäiskuntoisen, aitoakin aidomman brittiläisvalmisteisen australialaisen nopeusennätysten murskaajan vuosimallin 1951 Vincent Black Lightningin 929 00 dollarin, 748 770 euron hintaan. Se teki siitä kalleimman koskaan huutokaupassa myydyn moottoripyörän, kerrotaan Bonhamsin tuoreessa tiedotteessa.

Huutokauppa pidettiin eilen Las Vegasissa.

Pyörä rakennettiin aikanaan erikoistilauksesta ja vietiin Australiaan Tony McAlpinen toimesta. Tämä nimenomainen Vincent Black Lightning, valmistusnumeroltaan 7305 on yksi vain 30 Stevenagen tehtaassa rakennetusta Black Lightningista.

Pyörän rakentamisen aikaan toinenkin kuuluisa Vincent lempinimeltään "Gunga Din" oli rakenteilla tehtaassa. Kun molemmat oli saatu valmiiksi, pyörät testattiin lentokentällä, ja kerrotaan, että McAlpinen pyörä oli 30 jaardin matkan verran edellä Gunga Diniä. Tehtaan ennätyskirjoihin ilmoitettiin myöhemmin huikeat yli 130 mailin eli 209 km/h nopeuslukemat kolmosvaihteella.

Jack Ehretin 1951 Vincent Black Lightning

Tärkeintä kuitenkin oli, että 1953 McAlpinen hankkima pyörä murskasi, Jack Ehret kuljettajanaan, Australian nopeusennätyksen ja saavutti peräti 141,5 mailin, 227,7 kilometrin, keskituntinopeuden.

Ehretin omistuksessa Black Lightningilla voitettiin lisäksi lukuisia kisoja kautta Australian ja siitä tuli tunnettu kautta maailman.

Rollie Free ja Marty Dickerson, molemmat legendoja Vincent-maailmassa tiesivät tämän pyörän ja Ehretin saavutukset, kertoo Bonhamsin mp-puolen päällikkö Ben Walker. – Freen ajaman "Bathing Suit Biken" jälkeen tämä Ehretin pyörä on todennäköisesti tärkein olemassaoleva Black Lightning ja on yksi maailman haluttavimmista moottoripyöristä.

Alkuperäisessä, restauroimattomassa käyntikunnossa ja Vincent-mestari Patrick Godetin huoltamana tämä äärettömän tärkeä ja harvinainen Black Lightning oli Ehretin omistuksessa miltei 50 vuotta.

Pyörän myyntiesittelysivulle pääset tästä.

Jack Ehret ja hänen 1951 Vincent Black Lightninginsa.

Aiheesta aiemmin:

Myynnissä: kuuluisa ja harvinainen ennätysten murskauksessa käytetty Vincent Black Lightning

Las Vegasissa myynnissä huippupyöriä: mm. pari superharvinaista Vincentiä ja vuoden 1938 käyntikuntoinen H-D-rystypää

Jack Ehret ja hänen 1951 Vincent Black Lightninginsa.

Jack Ehret ja hänen 1951 Vincent Black Lightninginsa.

Todistus Ehretin ennätyksestä.

Ehret vauhdissa.

Jack Ehretin 1951 Vincent Black Lightning

Jack Ehretin 1951 Vincent Black Lightning.

Jack Ehretin 1951 Vincent Black Lightning.