Pääsimme vilkaisemaan Ulla Kuljun pyörää hieman ennen messujen virallisia avajaisia, Kuljun liimatessa Motouutiset.fi:in tarrat pyöräänsä. Sen verran kuitenkin suurimmat salaisuudet pidettiin loppuun asti, että pyörän suojapeitto pysyi tiukasti penkin päällä.

– Suunnittelin itse pyörän uuden värin ja grafiikat, kertoi tatuointejakin tekevä Kulju ihaillessamme uuden pyörän raikasta ilmettä.

Itse paljastustilaisuudessa riitti tungosta ja siitä alkoi Ulla Kuljun kiireinen, haastattelujentäyteinen messuviikonloppu. Haastattelujen lomassa fanit saivat kaipaamansa selfien idolinsa seurassa. Ikähaitari oli ala-asteikäisestä aikuisiin asti.

Ulla pyörän paljastustilaisuudessa. Kuva Antti Tuomela.

Sunnuntaina alkoi olla jo hieman rauhallisempaa, mutta paljosta puhumisesta johtuen Ulla Kuljun ääni kulki enää kähisten.

– Joudun perumaan huomiseksi sovitun skype-palaverin. En tiedä kuinka monta haastattelua olen antanut, jaksoi Kulju vielä iloita messujen viime metreilläkin.

Pyörässä kiinni oleva penkki on ensimmäinen ja pöydällä irrallaan oli näkyvillä penkin toinen versio. Kerroit, että tulossa on vielä näiden kahden penkin parhaimmista ominaisuuksien pohjalta tehtävä kolmas versio. Mitä paranneltavaa löytyi?

– Toiseen penkkiin lisättiin liikkuvuutta ja se oli edellistä paksumpi. Kolmas versio tehdään näiden kahden väliltä. Toinen versio on esimerkiksi hieman liian korkea, Kulju kertoo.

Penkin kakkosversio.

Penkin suunnitteluryhmään kuuluvat: Etteplanin AMO-tiimi: Tuomas Tervo, Ilkka Rytkönen, Joonas Karjalainen ja Jani Renvall. Kuka tai ketkä suunnittelivat kengän kiinnitysmekanismin?

– Sen suunnitteli Johannes Karjalainen.

Tiesitkö, että olet taas äänestyksen kohteena? Tällä kertaa A-lehtien kustantaman Eeva-lehden vuoden tulokas sarjassa?

– Kuulin siitä itse vasta, kun joku kertoi äänestäneensä minua. Kukaan ei ennakkoon kertonut, että olen edes ehdolla, Ulla Kulju kommentoi nauraen.

Kuljua voi äänestää Eeva-lehden vuoden tulokkaaksi tästä linkistä.

Ulla kiinnittämässä Motouutiset.fi:n tarrat uuteen pyöräänsä.

Ulla kiinnittämässä Motouutiset.fi:n tarrat uuteen pyöräänsä.

Ulla pääsee testaamaan pyörää toden teolla maaliskuun alussa Magny-Coursissa ja Suomessa hänet nähdään kesäkuussa Motoparkissa, heinäkuussa Kemorassa ja vielä elokuussa Alastarolla. Jos et päässyt MP18-messuille, niin Kuljun ja hänen uuden pyöränsä voi nähdä vielä Kuopion ja Jyväskylän MP-näyttelyissä.

Jalkatapeissa on noin 30 kilon neodym-magneetit ja kengän pohjissa on niiden vastakappeleet, jolloin ne loksahtavat kuuluvasti paikalleen. Katso video alla.

Sivuille ja pituussuunnassa liikkuva penkki mahdollistaa kuskin liukumisen puolelta toiselle ja auttaa kallistamaan pyörää kaarteissa. Katso video alla.

Aiheesta aiemmin: Ulla Kuljun suunnittelema istuin voi mullistaa ratamoottoripyöräilyn