Kävimme kysymässä, mistä idea tällaiseen yhteisytöhön, sekä kuuntelemassa nuorten mietteitä meissuilla olosta. Samalla ihailimme "Starojen" ständille tuotuja entisöityjä pyöriä. Yleisön sai äänestään mielestään kauneimman pyörän ja eniten ääniä saaneen pyörän omistaja palkittiin keskiviikkona. Niistä tunnelmista hieman lopuksi.

Nuoret olivat Sipoonlahden koulusta ja tarkoitus oli, että kaikkiaan kuusi nuorta olisi tullut mukaan messuosastolle. Perjantain bussilakko vaikutti siihen, että aivan kaikki messulle lupautuneista eivät päässeet sovitusti paikalle.

Välähdys Japsistarojen osastolta.

– Osa heistä on sen verran pitkän matkan päästä, että heille ei löytynyt kuljetusta tänne Messukeskukseen ja lakihan kieltää esimerkiksi opettajia kuljettamasta omalla autollaan oppilaita, kertoi Japsistarojen Matti Paukkonen.

Kolme urheaa nuorukaista Elis Granström, Anni Martemaa ja Mette Verkomäki, olivat löytäneet oman kyydin. Mikä sai teidät tulemaan ja viettämään aikaa MP-messuilla?

– Isäni on mukana Japsistarat ry:ssä ja itseänikin kaksipyöräiset kiinnostavat. Täällä on paljon nähtävää, ja olemme Annin kanssa täällä koko messuviikonlopun, kertoo Elis Granström.

Elis Granström, Anni Martemaa ja Mette Verkomäki

– Tykkään olla täällä. Täällä on tosi kivaa jakaa esitteitä ja neuvoa ihmisiä, jatkaa Anni Martemaa.

– Samalla saa olla kavereiden kanssa, lisää Mette Verkomäki.

Aiotteko ajaa kevarikortin, kunhan sen aika tulee?

– Tänä vuonna, Mette Verkkomäki vastaa.

– Heti kun saan, niin ajan kevarikortin, jatkaa Anni. 

Mistä on alkujaan lähtenyt ajatus tulla tänne messuille?

– Se lähti isäni ideasta. Kavereiden kanssa puhuttiin, että olisi kiva päästä messuille mukaan ja viime vuonna isäni Kjell Granström ehdotti, että tulisimme auttamaan Japsistaroja, selitti Elis Granström.

– Kun kerran on mahdollisuus saada nuoria mukaan, niin tottakai pitää ottaa tarjous vastaan. Keskustelimme asiasta ensin"Starojen" keskuudessa, jonka jälkeen kysyin kuinka moni oppilaista haluaa tulla mukaan? Menin käymään koululle tapaamaan opettajaa ja rehtoria. Kaikille halukkaille hain luvat koulusta ja tietenkin myös vanhemmilta. Samoin toimimme tänäkin vuonna.

Teimme nuorille selvät säännöt, minkä puitteissa toimitaan. Esimerkiksi kun tänä vuonna järjestetään perjantai-iltana nuorille suunnattu MP-miitti, niin jokaisella sinne jäävällä on oltava kotoa lupa ja MP-miitin jälkeen sovittu kyyti kotiin, selitti Matti Paukkonen.

Jätimme nuoret töihin ja katsoimme läpi Japsistarojen osastolle tuodut pyörät, joista yleisö sai äänestää mieleisensä. Tässä kaikki kahdeksan ehdokasta. Mikä näistä on oma suosikkisi?

Yleisöäänestyksen voittaja: Suzuki T500 Cobra, 110 ääntä.

Yleisöäänestyksen voittaja: Suzuki T500 Cobra, 110 ääntä.

 

Honda CBX1000, 65 ääntä.

Honda CBX1000, 65 ääntä.

Honda CX500, 61 ääntä.

Honda CX500, 61 ääntä.

Yamaha Trailmaster, 40 ääntä.

Yamaha Trailmaster, 40 ääntä.

Honda CB350, 38 ääntä.

Honda CB350, 38 ääntä.

 Suzuki T20, 28 ääntä

Suzuki T20, 28 ääntä

Suzuki T20 TT, 15 ääntä ja Suzuki T500 Magnum 12 ääntä.

Suzuki T20 TT, 15 ääntä ja Suzuki T500 Magnum 12 ääntä.

– Ääniä annettiin yhteensä 384, joista 15 hylättiin tai olivat tyhjiä. Ääniä annettiin myös Petrol Circuksen pyörille ja yhden äänen sai Kawasaki K2-1300, jollainen löytyi näyttelyhallin puolelta. Keskiviikkona vietettiin Kehäkessassa pieni seremonia, jossa palkittiin MP18-messujen yleisöäänestyksen voittaneen pyörän rakentaja/omistaja, Matti Paukkonen Japsistaroista tiedotti vielä messujen päätyttyä.