Fédération Française des Motards en Colère, FFMC, tarkoittaa suomennettuna Vihaisten Ranskalaisten Motoristien Liittoa. Se on SMOTOa eli Suomen Motoristit ry:tä vastaava moottoripyöräilijöiden edunvalvoja ja kattojärjestö Ranskassa.

Ranskan hallitus on liikenneturvallisuuden nimissä pudottamassa kaksisuuntaisten ilman liikenteenjakajaa olevien teiden nopeusrajoitusta 90 km/h kymmenellä kilometrillä tunnissa eli 80 kilometriin tunnissa.

Seinen yli menevän sillan nopeusvalvontakamera peitettiin nopeusrajoitusten laskua vastustavin tarroin.

FFMC ei hyväksy tätä toimenpidettä, vaan järjesti viime viikon lauantaina 3.2. kello 14.00 Pariisissa mielenilmaisun aietta vastaan.

FFMC:n mielestä hallituksen aie on epäjohdonmukainen eikä sillä ole mitään tekemistä liikenteen turvallisuuden parantamisen kanssa. Sen mielestä Ranskan hallitus hakee muutoksella lisää sakkotuloja, mutta toimenpide ei vaikuta liikenneturvallisuuteen.

Tarroja jaettiin myös autoilijoille. Kuva Gregory Mathieu.

Pariisin mielenosoitus keräsi miltei 4000 motoristia ja parisataa autoa kehätielle ajamaan nopeusrajoituksen laskua vastaan. Matkan varrella pysähdyttiin useita kertoja nopeusvalvontakameroiden kohdalla. FFMC:n mielestä ne edustavat valtion taantumuksellista tilaa: niiden ainoa tarkoitus on tienata rahaa pienillä ylinopeuksilla. Siksi kamerat koristettiin "Pysäyttäkää raketit" -tarroilla.

Kuten näkyy, pyöriä oli paikalla todella paljon.

Tarroja jaettiin myös autoilijoille, joista jotkut jopa ajoivat vasemmalle kaistalle saadakseen tarroja.

Mielenilmaisuun osallistuvat kokoontuivat lopulta l’Esplanade du Château de Vincennesille, FFMC:n tiedotteessa kerrotaan.

Läpi Pariisin.

FFMC järjesti asian tiimoilta myös seuraavat mielenilmaisut:

  • 3. helmikuuta 2000 motoristia Allierista, Creusesta, Indrestä, Indre-et-Loir'ista, Loir-et-Cher'istä, Loiret'sta, Nièvre'stä ja Vienne'stä kokoontuivat Châteaurouxiin
  • 3. helmikuuta 700 motoristia kokoontui Laval'iin
  • 27. tammikuuta 3500 motoristia osoitti mieltään Bordeaux'ssä, jne.

Aiheesta aiemmin: Ranskan Vihaiset Motoristit osoittavat mieltään nopeusrajoitusten alentamisen takia

Jutun valokuvat: Gregory Mathieun luvalla ja FFMC:n luvalla.

MotoMagin mielenilmaisusta kertova video täällä.

Pariisin ytimessä.