– Olen tehnyt vartalomaalauksia noin kymmenen vuotta. Tämä on ensimmäinen kerta moottoripyrämessuilla, mutta muilla messuilla ja eri tapahtumissa olen aikaisemminkin tehnyt maalauksia yleisön edessä. Kokovartalomaalaukseen kuluu aikaa helposti 5-6 tuntia ja yksityiskohdista riippuen aikaa voi vierähtää jopa 12 tuntia, kertoo vuonna 2014 vartalomaalauksen maailmanmestaruuden voittanut Riina Laine.

Kokovartalomaalauksen valmistaminen voi kestää jopa 12 tuntia, riippuen kuvan sisältämistä yksityiskohdista, kertoi Riina Laine.

– Vartalomaalaus on askel enemmän taiteen suuntaan ja juuri se tässä viehättää. Siinä on jotain taianomaista, muodonmuutos ja siitä tulee kivaa energiaa mallin kanssa. Itse mallit kokevat usein, että kokemus on vapauttava, itsetuntoa nostava, voimaannuttava, hauska, jopa rentouttava ja stressiä poistava, vaikka usean tunnin seisominen on osaltaan myös raskasta, Riina Laine jatkaa.

Body painting artist Riina Laine ja maalattavana oleva Janica Jousa herättivät kiinnostusta MP18-messuilla.

Oletko aikaisemmin ollut Riinan mallina?

– Tämä on viides tai kuudes kerta. Tämä on joka kerta yhtä mahtava kokemus. Saa kivoja muistoja. Tulen aina mielelläni uudestaan, vakuuttaa MP18-messuilla mallina ollut Janica Jousa.

– Iästä riippumatta 99% haluaa kokea tämän uudestaan, vaikka onkin raskasta seistä monta tuntia kerrallaan. Sinusta tulee taideteos, joka muuttaa sinua itseäsi ja se kohottaa itsetuntoa. Useat kertovat jälkikäteen, etteivät raaski pestä teosta pois, vaan haluaisivat säilyttää maalauksen mahdollisimman pitkään. Eräskin istui puoli neljään yöllä ihailemassa luomusta. Kokemuksessa on jotain, mikä tuntuu todella hienolta, Riina Laine vielä valottaa ja jatkaa maalaamista.

Vartalomaalauksessa on jotakin taianomaista, jossa syntyy hyvää energiaa maalarin ja maalattavan välillä, selventää Riina Laine.