Tänä päivänä Lamborghinin merkki tunnetaan eräänä maailman loistokkaimpien hyperautojen valmistajana, mutta Ferruccio Lamborghinin ikoninen yritys aloitti toimintansa traktoreiden valmistajana vuonna 1948. Täten eräästä hitaimpien polttomoottoriajoneuvojen valmistajasta kehkeytyi eräs maailman nopeimpien autojen valmistajista.

Ensimmäinen Lamborghinin nimeä kantava auto valmistui vuonna 1963, mutta vasta kymmenen vuoden kuluttua Ferruccio myi Trattori-osastonsa SAME Groupille, joka omistaa sen edelleen.

Monet tietävät Lamborghinin maanviljelysajoneuvoista ja niiden merkityksestä sen menneisyydelle, sekä kinasta Ferruccion ja Enzo Ferrarin välillä, mikä teki miehistä suoranaisia kilpailijoita. Harvat kuitenkaan tietävät, että superautovalmistaja Lamborghinin logo on koristanut myös mm. moottoripyöriä ja helikoptereita.

1961 Lamborghini 2R

Imperial War Museumissa Duxfordissa myynnissä on ensinnäkin punavalkoinen vuosimallin 1961 Lamborghini 2R -traktori, jonka ovat restauroineet italialaiset asiantuntijat Ermes ja Nicola Formilan. Traktorissa on kolmisyliterinen moottori, ja laite on toimintakuntoinen. Hinta-arvio on 23 000 - 28 000 euroa. Kuva traktorista jutun aloituskuvana.

1987 Lamborghini Design 90

Lamborghini Design 90.

Häkellyttävän näyttävä sekä paremmin Lamborghinin mielikuvaan sopiva on vuosimallin 1987 Lamborghini Design 90 moottoripyörä. Sen hinta-arvio on 97 000 - 103 000 euroa.

Kyseessä on H&H Auctionsin tiedotteen mukaan valmistusnumeroltaan toinen kuudesta koskaan valmistetusta Lamborghinin nimeä kantavasta moottoripyörästä. Pyörät on valmistanut ranskalainen Boxer Bikes -niminen yritys. Tällä kyseisellä pyörällä on ollut yksi omistaja, ja sillä on ajettu vain 7200 kilometriä.

Mikäli Wikipedian tiedot pitävät paikkansa, Lamborghini-moottoripyörässä on Kawasaki GPz1000RX:n tuhatkuutioinen moottori ja voimansiirto. Pyörässä on valurunko, jonka ohjauskulma on säädettävissä. Etuhaarukat ovat Cerianin ja vanteet Marvicin.

1956 Lamborghini DL30

1956 Lamborghini DL30

Toinen myyntiin tuleva Lamborghinin traktori on punaharmaa vuosimallin DL30. Sen hinnaksi arvioidaan 17 000 - 23 000 euroa. Sen on restauroinut Colin Clarke merkkiin erikoistuneesta Colin Clarke Engineeringistä. Traktorissa on nelisylinterinen 1810-kuutiosenttimetrinen moottori ja nelivaihteinen vaihteisto.