Ranskalainen Connexion-lehti varoitti autoilijoita etukäteen, ettei näiden pidä panikoitua, vaikka poliisi pysäyttäisikin heidät. "He vain haluavat antaa sinulle jotain".

Partiossa ajavat poliisit Dordognen alueella suunnittelivat pysäyttävänsä useita autonkuljettajia ja antavansa heille 50 euron lahjakortin palkinnoksi hyvästä ajamisesta.

Poliisit olivat matkassa merkitsemättömillä siviiliautoilla ja tavoitteena oli palkita neljä autoilijaa hyvän ajamisen lahjakorteilla - näitä voi käyttää polttoaineesta maksamiseen. Palkinnon saajaksi valikoituu sen perusteella, että autoilijat eivät tiedä, että heitä seurataan, ja ajavat silti nopeusrajoitusten mukaan, käyttävät autonsa vilkkuja oikein ja ajavat muutenkin kohteliaasti.

Poliisi seuraa ajoneuvoa noin 15 minuutin ajan, jona aikana he mm. tarkistavat rekisterinumeron perusteella, josko kuskeilla on mitään tuomioita. Mikäli nämä tietämättään "läpäisevät" kaikki testit, heidät pysäytetään, heitä onnitellaan ja heille ojentaa lahjakortin tempausta sponsoroivan France Bleu Perigord -paikallisradion toimittaja.

Viranomaiset suunnittelevat toistavansa hyvän autoilijan palkitsemisen kuusi kertaa vuodessa ja ajoittavansa ne koulu- tai muiden vapaapäiväviikonloppujen yhteyteen.

Tammikuussa maan hallitus tiedotti useista toimenpiteistä, joilla pyritään vähentämään tieliikennekuolemia. Niitä tapahtui vuonna 2017 miltei 3500 kappaletta. Yksi toimenpide olisi juuri hyvien kuljettajien palkitseminen. 

Tätä kirjoitettaessa ei ole tiedossa, löytyikö neljää hyvää ja nuhteetonta palkitsemisen arvoista kuljettajaa. Tempaus on hyvä, sillä porkkanalla on varmasti parempia vaikutuksia kuin pelkällä kepillä, jos halutaan parantaa kuljettajien ajokäyttäytymistä. Voisiko tämän tempauksen kopioida Suomeenkin ja koskemaan erityisesti moottoripyöräilijöitä tai motoristeja hyvin huomioivia autoilijoita?