John McGuinnessin tiimikaverina kisassa on vuoden 2015 British Superbikemestari Josh Brookes. Kisatyökaluna miehillä on viimeisin versio Nortonin SG7-laitteesta. Se on puolestaan johdettu yrityksen lippulaivasta, V4 RR -maantiepyörästä.

McGuinness voitti viimeksi Superbike-luokan kisan vuonna 2015, jolloin hän ylsi parhaaksi PokerStars Senior TT:ssä. Samana vuonna hän myös rikkoi kierrosennätyksen ajalla 132.701, joka on edelleen hänen nopein kierrosaikansa kisassa.

Mies nousi podiumille vuonna 2016 RST Superbike ja PokerStars Senior TT:ssä, mutta ei kilpaillut vuonna 2017 loukkaannuttuaan vakavasti. McGuinness on edelleen vasta toipumassa, mutta uskoo olevansa täydessä kisalyönnissä ajallaan kesäkuussa.

McGuinnessin TT-ura on melkoinen, ja vain Joey Dunlopilla on voittoja Mansaarelta enemmän koossa kuin hänellä. McGuinnessin ura on nyt kestänyt yli 20 vuotta, ja hänet luetaan yhdeksi kaikkien aikojen suurimmista mestareista.

Mies on seissyt Mansaaren TT:n podiumilla ennätykselliset 46 kertaa 78:sta loppuun asti ajamastaan kisasta, ja suhtautuu luottavaisesti siihen, että lisämenestystä on luvassa hänen liittouduttuaan ikonisen brittibrändin kanssa.

– En halunnut lopettaa uraani loukkaantumisen vuoksi, mutta totuus on, etten tiennyt, pystynkö palaamaan, koska en tiennyt, miten hyvässä kunnossa olen. Juuri nyt asiat sujuvat hyvin. Tunnen oloni paljon terävämmäksi ja pääni on kunnossa ja valmis osallistumaan. Tarkoituksena on saada ulkopuolinen tuki pois jalastani tämän kuun loppuun mennessä ja sitten voimme alkaa sovitella pyörää ja aloittaa testaamisen, John McGuinness kertoo.

– Olen täysin valmis valmistajan vaihtamiseen. Tarvitsin lisää innostumista, ja sitä löysin Nortonilta. Heti ensi kerrasta lähtien, kun tapasin Stuartin (Garner), värinä oli siinä ja samoin intohimo. Seurasin Steve Hislopin voittoajoa TT-ajoissa Nortonilla 1992 ja se oli massiivista. Jokainen muistaa sen.

McGuinness toteaa myös katsoneensa Youtubesta pyörän toimintaa viime vuonna, ja olevansa varma siitä, että pyörä on nopea ja kykenevä sekä uskovansa menestykseen, IOMTT-sivustolla kerrotaan.

John McGuinness ja Nortonin pomo Stuart Garner.

John McGuinness ja Nortonin pomo Stuart Garner.