Kymmenen Yhdysvaltain osavaltiota ja Kolumbian piirikunta kertoivat jokin aika sitten haastavansa presidentti Trumpin hallinnon päätöksen siitä, että Harley-Davidsonin sopimus käyttää 3 miljoonaa dollaria ilmansaasteiden vähentämiseen, peruttaisiin. Sopimukseen Harleyn ja Yhdysvaltain valtionhallinnon kanssa päästiin presidentti Obaman valtakaudella 2016.

Oikeusministeriö omaksui asiassa uuden politiikan viime heinäkuussa, kun oikeuskansleri Jeff Sessions ja hallituksen auditoija esittivät, että 3 miljoonan dollarin rangaistusmaksu peruttaisiin. Piirikunnan tuomari Emmet Sullivanin täytyy nyt vielä päättää, hyväksyykö hän muutetun sopimuksen.

Harley-Davidsonin sovittelu ratkaisi ongelma, jossa Harley myi noin 340 000 "super tuneria" vuodesta 2008, jotka nostivat ilmansaasteiden määrän suuremmaksi, kuin mitä yritys oli sertifioinut. H-D ei myöntänyt vastuullisuuttaan ja sanoo edelleen, että se oli eri mieltä hallituksen kanssa väittäen, että viritysosat oli suunniteltu ja tarkoitettu "vain kilpakäyttöön", kertoo Reuters.