Karhukevät alkoi Seinäjoella liikkuneesta karhusta, josta poliisi ilmoitti lauantaina 10.5. Karhu oli liikkunut Jouppilan ja Alakylän kaupunginosien maastossa. Myöhemmin poliisi jäljitti karhua koirien avulla ja ajoi sen metsään.

Vain muutama päivä myöhemmin, tiistaina 13.5. kello 8. poliisi tiedotti Kihniön taajama-alueella havaitusta karhusta, jolloin se oli ollut ylittämässä Korhosentietä. Tämän jälkeen karhusta tehtiin toinen havainto klo 09 aikaan Kihniön terveyskeskuksen läheisyydessä. Täältä karhun oletetaan kulkeneen omakotitaloalueen läheltä Raiskinnevan suuntaan.

Viimeisin varma havainto karhusta oli Kihniön keskustasta Virtain suuntaan, Talosenperän alueelta. Viimeiseltä havaintopaikalta karhu on oletettavasti jatkanut matkaansa korpeen. Karhun jälkiä oli seuraamassa kaksi paikallista SRVA-miestä (Suurriistan virka-apu poliisille) koirineen, jotka karkottivat karhun pois ihmisasustuksen läheisyydestä.

Eilen havaittii Kälviällä karhu

Maanantaina 19.5. Karhu oli puolestaan liikkeellä Kälviän Peltokorven kylällä. Poliisille ilmoitettiin havainnosta junanradan ja Peltokorventien väliseltä osuudelta. Poliisi pyysi SRVA- virka-apua paikallisilta metsästäjiltä karhun jäljittämiseksi ja karkottamiseksi alueelta. Karhua jäljestettiin päivän aikana ja se poistui kylän välittömästä läheisyydestä pohjoiseen Kajaanintien pohjoispuolelle maastoon.

Poliisin mukaan karhut ovat yleisesti nälkäisiä tähän aikaan vuodesta talviunien jälkeen. Poliisi kehottaa kansalaisia välttämään ruuan tähteiden ja muun syötäväksi kelpaavan aineksen jättämistä asutuksen läheisyyteen roskiksiin tai muutoin säilytettäväksi. Kihniön karhun reitiltä löydettiin useita pengottuja roskiksia, jotka ovat voineet houkutella karhua asutuksen läheisyyteen.

Poliisi pyytää ilmoittamaan kaikista akuuteista karhuhavainnoista hätäkeskukseen numeroon 112.