A450-luokassa ykköspaikan Äänekosken Moottorikerhon Takala, jonka myötä mies varmisti luokan mestaruuden ennen hallitsevaa mestaria Mikko Koskista. Takala ylitti maaliviivan yli kaksi sekuntia ennen finaalissa toiseksi tullutta Seinäjoen Moottorikerhon Henri Ahlbomia.

– Aamulla oli paljon pito-ongelmia, mutta osattiin onneksi tehdä oikeat säädöt niin saatiin pito paranemaan. Aika-ajoissa tuli vähän oltua unessa, mutta kisalähdöt menivät kuitenkin hyvin. 450-luokassa sain tälle kaudelle tyypillisesti tosi huonon startin, minkä vuoksi oli enemmän työtä päästä kärkeen. Kärjessä yritin pitää linjat tiukkoina ja pään kylmänä, kertasi Takala voiton saloja.

Takala pamautti A250-luokan voiton vajaan 1,5 sekunnin erolla Oriveden Moottorikerhon Niklas Ajoon. Molemmat mestaruudet varmistettuaan mies voi lähteä rennoin mielin kohti huomista Konneveden kauden finaalia.

– Olin toisena pääsuoran mutkassa ja pääsin siitä nousemaan kärkeen. Sain pienen eron muihin, minkä jälkeen ajelin omaa ajoa ja tulin lopulta ykkösenä maaliin. Mestaruudet on nyt varmistettu, joten Konnevedelle lähdetään huomenna fiilistelemään ja saa päästellä rennosti menemään, suunnitteli Takala.

Ajo varmisti finaalin tuloksellaan A250-luokan toisen sijan SM-sarjassa. Mies valitteli työkiireiden häirinneen parasta mahdollista kilpailuihin valmistautumista tällä kaudella.

– Päivä meni ihan kohtalaisen hyvin, vähän totta kai harmittaa, että jäi kakkoseksi 250-luokassa. Taso oli tänä vuonna tasaisen kova, en hävinnyt huonolle. Koko kausi on mennyt ihan hyvin, on vain ollut niin paljon työkiireitä ettei keskittyminen ole ollut parasta mahdollista. Kiireisin aika töissä osuu juuri samaan ajankohtaan kuin jääratakausi. Mutta täytyy valmistautua ensi vuonna vielä paremmin. Huomenna Konnevedellä lähdetään ihan samalla tavalla voittamaan kuin tähänkin asti, lupaa Ajo.

Molempien luokkien kolmanneksi ajoi hallitseva JR Open A -luokan Suomen mestari, Seinäjoen Moottorikerhon Mikko Koskinen. Koskinen on tiukasti kiinni 450-luokan SM-hopeassa, mutta lopullinen sijoitus Koskisen ja Henri Ahlbomin välillä siirtyy vielä huomiseen Konneveden finaaliin ratkottavaksi.

Niklas Ajo voitti 125-luokan finaalin. Veteraaniluokan kovinta vauhtia piti yllä Lasse Kurvinen.

Jääradan SM-kausi saa päätöksensä sunnuntaina Konnevedellä ajettavassa kauden finaalissa, missä ajetaan myös naisten lähtö.

Lue koko tiedote ja katso tulokset: https://www.moottoriurheilu.tv/vertti-takala-tuplamestariksi-jaaradan-sm-sarjassa/