Navigant Researchin tiedotteen mukaan maailmanlaajuisesti sähkömoottoripyöriä ja -skoottereita myydään kuusi miljoonaa kappaletta vuonna 2023. Kasvu on ollut hidasta viime vuosina, ja hitaalta se näyttää myös aivan lähivuosina. Syynä markkinoitten rauhalliseen kasvuun on komponenttien kalleus ja kysynnän alhaisuus.

Vuoden 2015 jälkeen markkinoitten kasvun pitäisi kuitenkin kiihtyä. Syynä muutokseen on kuluttajamarkkinoiden laajentuminen, uusien kilpailijoiden mukaantulo sekä se, että laite- ja komponenttitoimittajat pystyvät paremmin vastaamaan kysyntään.

Navigant Reasearch uskoo, että sähkömoottoripyöriä myydään vuonna 2023 1,4 miljoonaa kappaletta. Tälle vuodelle myynnin ennustetaan olevan 1,2 miljoonaa.  Sähköskoottereita myydään 2014 4,1 miljoonaa ja vuonna 2023 4,6 miljoonaa kappaletta vuosittain

– Kuluttajat etsivät turvaa kohoavilta polttoaineiden hinnoilta. Sähköiset kaksipyöräiset ovat myös kypsymässä tuotannonalana ja kaupunkiliikenteen ruuhkaisuus pahenee, Navigant Researchin tutkimusjohtaja John Gartner kertoo. – Kaikki nämä tekijät johtavat moottoroitujen kaksipyöräisten kysynnän kasvamiseen - erityisesti sähköisten moottoripyörien osalta.

Suurin sähkömoottoripyörien ja - skoottereiden markkina on Kiina, missä suurin osa näistä laitteista myydään. Tutkimusraportin mukaan maan politiikka rajoittaa liikennettä kaupunkialueilla vähentää myyntiä maassa. Sensijaan sähkömoottoripyörien valmistajat Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa parantavat tuotteiden laatua ja laajentavat jakelukanaviaan. Näissä maissa sähkömoottoristen kaksipyöräisten määrän kasvu voi olla jopa 30 prosenttia vuosittain.