Koska elämme verkottuneessa maailmassa, KTM esitteli käyttäjilleen mahdollisuuden kytkeä älypuhelimensa moottoripyörään vuonna 2017. Tavoitteena on ollut tuoda ominaisuuksia käyttöön siten, että ne ovat intuitiivisesti käytettävissä ja lisäävät ajamisen nautittavuutta mieluummin kuin veisivät kuljettajan huomiota ajamisesta.

KTM My Ride musiikki- ja puhelintoiminnolla tulee valmiina aktivoitavaksi KTM: 125 Duke, 390 Duke, 1290 Super Duke R, 1290 Super Adventure S and 1290 Super Adventure R -malleissa ja vaatii lisävarusteena saatavan rautapäivityksen KTM 790 Dukeen.

Musiikkitoiminto

Musiikkiominaisuus.

Musiikkiominaisuus.

Kypäräpuhelimeen langattomasti Bluetoothin kautta kytkettynä toiminto mahdollistaa sen, että My Ride -ominaisuudella varustetut pyörät ottavat kontrolliinsa älypuhelimen musiikkisoittimen, jotta voit kuunnella musiikkia ajaessasi. Mikä parasta, käyttämällä pyörän omaa vasemmanpuoleisen kahvan toiminto-ohjainta, voit selata soittolistoja tai musiikkiarkistoa ja säätää voimakkuutta. Samalla tieto soitettavista kappaleista näkyy pyöräsi tft-näytöllä. 

Puhelinominaisuus

Puhelimeen vastaaminen yöaikaan.

Puhelimeen vastaaminen yöaikaan.

Tämän ominaisuuden avulla voit liittää puhelimesi pyörääsi langattomasti ja vastata sillä samoin periaattein kuin musiikkipuolikin toimii. Soittajan tiedot näkyvät pyörän tft-näytöllä ja voit hyväksyä tai hylätä tulevan puhelun. Turvallisuussyistä et pääse puhelimen numeroluetteloon etkä myöskään soittaa itse puheluja.

Navigointi

Uutena ominaisuutena vuosi 2018 tuo navigoinnin vakio-ominaisuutena KTM 1290 Super Adventure S:ään ja R:ään. KTM My Ride -sovelluksella vahvistettuna (saatavilla Androidille ja iOS:lle 8,99 euron hintaan) navigointiohjaus lähetetään langattomasti Bluetoothin kautta pyörän tft-näytölle ohjaamaan matkantekoa.

Ettei matkan päällä tarvitsisi käyttää kallista mobiilidataa, kartat voi ladata puhelimelle, mikä mahdollistaa offline-käytön. Samalla se helpottaa ennaltasuunniteltujen reittien tekemistä ja tallentamista. Reitille voidaan ennakolta tallentaa 128 välietappia.

Navigointi.

Navigointi.

Audio-ohjaus on saatavilla englanniksi, saksaksi, espanjaksi, italiaksi ja ranskaksi.

Navigointiominaisuus tuo pyörän näyttöruudulle nopeusmittarin ja kierroslukumittarin viereen seuraavat tiedot:

  • - nuoliohjaus, näyttää seuraavan risteyksen kääntymissuunnan,
  • - välimatka seuraavaan risteykseen
  • – seuraavan kadun nimi
  • - saapumisaika lopulliseen päämäärään
  • - etäisyys lopulliseen päämäärään

KTM My Riden ominaisuudet selviävät hyvin oheiselta videolta: