Eduskunta myönsi viime kesänä Kymi Ringille 3,5 miljoonan euron valtionavustuksen, mutta sen saamisen edellytyksenä on se, että hankkeen kokonaisrahoitus toteutuu.

Nyt Kymi Ring pyytää kunnan hallinto- ja rahoitusjohtaja Jarkko Salosen mukaan rahoitusta Iitin kunnalta . Salonen toteaa, että järjestämisessä on työnsä, mutta hän kokee asian merkittäväksi kunnan ja seutukunnan kannalta, ja sen eteen tehdään tosissaan töitä, kertoo Yle.

Ratayhtiön Iitin kunnalta pyytämän rahoituksen suuruutta tai sitä, miten paljon se pyytää rahaa muilta omistajiltaan, Salonen ei kommentoi yhtä vähän kuin uusien omistajatahojen ulkopuolisten rahoittajien olemassaoloa.

Hän lupaa kuitenkin kommentoivansa tarkemmin rahoitusesityksen sisältöä, kunhan Kymi Ring esittelee asian julkisesti.

Iitin kunnan on käsiteltävä mahdollinen rahoituksen myöntäminen sekä kunnanhallituksessa että -valtuustossa. Ensimainitun käsittelyyn asia tulee huhtikuussa. Samalla asian sisältö tulee julkiseksi.

Iitin kunta ilmoitti Opetusministeriölle torstaina vastaanottaneensa Kymi Ring Oy:n esityksen rahoituksesta ja pääomarakenteen vahvistamisesta. Kunnan ministeriöön tekemä ilmoitus on toistaiseksi ainoa julkinen asiakirja, minkä opetusministeriö on voinut antaa yhtiön rahoitushakemuksen liitetiedoista. 

Jarkko Salonen kertoo, että esitys tarkoittaa sitä, että "hanke edistyy, ja voidaan sanoa, että katsotaan luottavaisin mielin eteenpäin. Seutukunnassa tarvitaan tarjottua eloa ja elinvoimaa, mitä tällä reilun kymmenen vuoden historian omaavalla hankkeella on pyritty hakemaan."

Kymi Ring Oy:n omistajia ovat AKK Motorsport, Suomen Moottoriliitto ja A. Ahlström kiinteistöt sekä Iitin kunta, joka omistaa 19 % ratayhtiöstä. Salonen kertoo Ylen mukaan, että osakkaat eivät toistaiseksi ole rahoittaneet ratayhtiötä, vaan merkinneet osakkeet sekä myöntäneet yhtiölle pääomalainan. 

Ratahankkeen toteutumista on epäilty, koska ratayhtiö ei ole julkisesti kertonut rahoituksesta.