Sebastian "Sebu" Westbergillä on oma videoblogi, mihin hän on tehnyt pätkän omista kaatumisistaan.

"Monet on kyselleet mun kaatumisista, miten sulle on käynyt, missä ne tapahtui, mitä temppua tehdessä, miten sä opit tekemään backflipin jne.", mies toteaa vloginsa no 11 avauspuheenvuorossaan.

Vuosi 2014 oli Sebulle pahin, joten sen sisältö on videokoosteella hyvin edustettuna. Samana vuonna hän myös oppi paljon uusia temppuja. 

Vlogissaan Sebu paitsi näyttää onnettomuuksista taltioidut videot, myös kertoo, miksi niin pääsi käymään. Jo aloitushyppy näyttää hurjalta. Siinä hän Allrightin Hemmonpäivillä 2014 päivän ekassa hypyssään vetää alastulon pitkäksi ja tulee suoraan asvaltille.

"Tipuin kyydistä täydestä kaasusta ja jäin kiinni pyörään. Luisuin 20 metriä pyörän perässä. Onneksi minulla oli selkäpanssari, joten vaan liusuin asvalttia pitkin, ja kun mun jalat osui maahan, lensin suoraan seisaalleen ja aloin hurrata. En koskaan unoda sitä.

Onneksi mikään paikka ei mennyt rikki, mutta kun menin takaisin pyörän luo käynnistämään sitä, niin käynnistyspoljinta ei löytynyt mistään. Lopulta se löytyi 15 metrin päästä."

Sebu kiinnitti polkimen paikalleen, käynnisti pyörän ja jatkoi show'ta, vaikka ohjaustanko oli mutkilla.

Viestinä videolla onkin, että vaikka välillä sattuu ja pahasti, show'n pitää jatkua, ja se jatkuukin niin kauan kuin vain mahdollista. Silti mies muistaa olla onnellinen kunnollisista turvavarusteista, kuten niskatuesta, joka suojasi Levin alastulossa niskalleen. Ja ihmettelee, miten takavuosina piti vain yrittää hypätä hypätästä päästyäänkin ajattelematta seurauksia.

Se paha backflippi

Vuonna 2012 Sebu oli lomalla armeijasta, ja päätti syntymäpäivänään mennä kavereineen opettelemaan backflippejä. Kovalle maalle tietysti, sillä foampittejä ei ollut silloin vielä käytössä. Sattui satamaan, ja kaikki ei mennyt ihan kuin piti.

"Ihmettelen edelleen, että olen yhtenä palasena tämän jälkeen, koska pyörä ei alkanut pyörimään ja se putosi suoraan mun pään päälle. Onneksi vain kypärä halkesi, eikä mun pää. Mutta tämä oli vuotta 2012, joka oli siitä hullua aikaa, että piti yrittää kaikkea ilman, että ajatteli loppuun asti.

Onneksi en loukannut mitään. Hypyn jälkeen en muistanut, mitä olin yrittänyt tai mistä olin hypännyt, mutta onneksi talteen jäi video, että kaverit pystyivät näyttämään," Sebu muistelee.

Erään show'n aikana hän teki backflipin, joka meni yli. Esityksen jälkeen hänen oli pakko kokeilla uudestaan, ja se jäi puolestaan lyhyeksi. Jälkitilanne kuulostaa videolla hurjalta.

"Maahansyöksy iski ilmat pihalle. Siksi kuulostaa pahalta, kun yritän puhua, Mitään vakavampaa ei kuitenkaan sattunut. Hullua ajatella, kuinka typerä sitä on ollut, kun on vain niin innoissaan ajamisesta."

Tai Keuruulla kavereiden kanssa hyppiessä, kun hän löi kaatuessaan jalan ohjaustankoon. Seurauksena 2 kuukautta puujalkakävelyä.

Sebastian 'Sebu' Westberg vlogissaan.

Sebastian 'Sebu' Westberg vlogissaan.

X-Fighters-kisa 2016

2016 X-Fighters karsinnoissa Sebu ajoi melun takia vahingossa ykkösvaihteella sisään aikoessaan tehdä backflip heel kicker to superflipin. Teki vain heel kickerin ja tajusi, että nyt muuten jää lyhyeksi, ja niin se jäikin: 1,5 m liian lyhyeksi ykkösvaihteella.

"Mursin muutaman kylkiluun, mutta onneksi nousin siitä myös ja tein yhden whipin sen jälkeen ja sain runin loppuun, mutta... Onneksi en murtanut muuta kuin kylkiluut, niin pystyin osallistumaan päätapahtumaan ja näyttämään temput siinä," mies toteaa.

Videon viimeinen tarina on Sebun sanojen mukaan varsinainen aivopieru.

"Jos ajatte, ajatelkaa aina selvästi, älkää ajako väsyneenä. Tiesin jo lähtiessäni hyppyyn kaatuvani, tein suoran hypyn, mutta rikoin pyörän pahasti, koska en lopettanut ajoissa."

"Mikäli pidät videosta, niin kerro kaverillekin", Sebu kehottaa, "koska meillä on veto käynnissä Nikon (Sebun kuvaaja) kanssa. Jos saamme 8000 tilaajaa kanavalle ennen heinäkuun loppua, niin koetamme tehdä tandem backflip yhdessä."

Siitä vaan tilaamaan, jotta Niko saa jotain jännitettävää. Sebun vlogiin pääset tämän Youtube-linkin kautta.