Facebookista löytyy ryhmä Motoristit koulukiusaamista vastaan. YLE Oulun tekemän jutun mukaan ryhmän perustamisen taustalla on pienen pojan lehtikirjoitus siitä, miten kouluun meneminen pelottaa. Ryhmän perustivat Joni Rajala ja Jorma "Jompe" Vuopio. Viimemainittu piti jo viisi vuotta sitten ensimmäisen koulukiusaamista vastustavan tapahtuman Steiner-koululla Tampereella. Facebook-sivujen välityksellä Vuopio pyysi mukaan moottoripyöräkerho Sons of Abrahamin presidenttiä Ari Santaharjua Tampereelta, joka ei myöskään pitänyt siitä, että jonkun pitää pelätä koulumatkallaan.

Santaharju uskoo, että levittämällä moottoripyöräilijöiden kesken vallitsevaa toisten auttamisen halua sekä veljellisyyttä ja sisarellisuutta, pystytään luomaan oikeanlaisia mielikuvia kiusaamisen vastustamiseksi.

– Koulukiusaamisen jättämät haavat saattavat vielä vuosikymmentenkin jälkeen ilmentyä sekä fyysisinä että henkisinä oireina. Rikkomiseen ei tarvita voimaa, mutta rakentaminen vaatii sitä, mies toteaa vakavana.

Vierailut toteuteaan siten, että koulu kutsuu motoristit käymään. Puskaradion ja Facebookin avulla kerätään ryhmä kokoon sovittuun aikaan ja ajetaan koululle. Epäilemättä tummavarusteinen joukko herättää lasten mielenkiinnon ja ne painavat sanat, mitä ryhmällä on tajolla, kuunnellaan varmasti vastaanottavaisesti.

Mikä parasta, tilaisuuden jälkeen on myös mahdollista kohdata motoristit silmästä silmään ja kokeilla vaikka miltä kaasun vääntäminen tuntuu ja kuulostaa.

Edit 26.5. klo 8.06: lisätty Joni Rajalasta ja Jorma Vuopiosta kertova teksti. Kiitos Ari Santaharju ja Jorma Vuopio.