Quin Helmets on uusi peluri kypärämarkkinoilla. Yritys toimii Plymouthissa Minnesotassa, ja hakee joukkorahoitusta älykypärävalmistuksen aloittamiseen Kickstarterin kautta.

Quinilla on työn alla kolme eri kypärämallia sekä iOS ja Android yhteensopiva älypuhelinsovellus. Molemmat myös toimivat Sirin ja Androidin vastaavan puheohjauksen kanssa.

Kypäröissä on Bluetooth 4.0 -yhteys ja puheohjauksen avulla voit ohjata musiikinkuuntelua, navigointia sekä tietenkin puheluitasi. Tärkein uutuus on sisäänrakennettu onnettomuus- tai kolari-ilmaisin, joka lähettää avunpyynnön onnettomuuden sattuessa.

Quin Ghost.

Quin Ghost.

Kun kypärän sisällä olevat sensorit noteeraavat yli 100 G:n iskun, ohjelmisto tulkitsee sen onnettomuudeksi ja lähettää automaattisesti SOS-signaalin ja GPS-sijainnin etukäteen määritellyille hätätilanteen vastaanottajille tai ensihoitajille. Kuljettaja voi lähettää avunpyyntösignaalin myös manuaalisesti milloin tahansa tarpeen ilmetessä.

Järjestelmä toimii yhteistyössä Quin-älypuhelinsovelluksen kanssa, jota valmistaja lupaa päivitettävän jatkuvasti tuomalla siihen lisäominaisuuksia kuten ajoanalytiikkaa ja motoristispesifiä liikenneinformaatiota.

Quin Ghost.

Quin Ghost.

Ensisijainen tavoite on motoristien turvallisuus ja sovelluksen räätälöinti sen mukaiseksi. Hienointa saattaa kuitenkin olla, että jatkossa itsekseen puhelulla kypärän sisällä on myös kuuntelija: halutessasi voit kommentoida asioita Sirin tai Androidin kanssa.

Quinilla on kolme eri kypärämallia valmiina massatuotantoon: McQ avokypärä, Spitfire umpikypärä sekä hiilikuituinen Ghost umpikypärä. Viimemainitun pitäisi olla kevein markkinoilla oleva älykypärä. Se painaa valmistajan ilmoituksen mukaan 1270 grammaa.

Quin McQ

Quin McQ

McQ:n ja Spitfiren kuoret on valmistettu lämpökäsitellystä muovista ja ne ovat DOT- ja ECE-hyväksytyt. Ghostilla on ECE-hyväksyntä.

Tätä kirjoitettaessa Quin on saanut kerättyä Kickstarterissa kokooon 16 512 dollaria 30 000 taalan tavoitteestaan. Kampanjaa on kuitenkin vielä jäljellä 29 päivää. Kickstarter-kampanjaan pääset tästä ja Quinin omalle sivustolle tästä

Quinin koko valikoima.

Quinin koko valikoima.