Viime viikolla Remo Klawitter istahti Zero sähkömoottoripyöränsä selkään ja ajoi 1113,1 kilometrin matkan 24 tunnissa. Se vastaa matkaa Helsingistä Ivalon Koppeloon (1009 km).

Klawitter aloitti matkansa keskipäivällä, ja ajoi 150 kilometrin pätkiä 90-95 km/h vauhdilla. Jokaisen ajomatkan jälkeen hän pysähtyi ja latasi pyöränsä täyteen tunnissa julkisissa Level 2 -tason latauspaikoissa. Ajokkina hänellä oli vuosimallin 2018 Xero DSR ZF14.4., varustettuna Zeron Charge Tankilla, joka nopeuttaa lataamista kuusinkertaisesti.

– Olen suunnitellut 24 tunnin ajoa jo vuoden 2017 puolivälistä. Ensisijaisesti halusin pitää hauskaa ja samalla kiinnittää ihmisten huomiota sähkömoottoripyörien käytännöllisyyteen. Kaikki se, mitä käytimme on valmiiksi saatavilla Zerolta ja reitti kulki pitkin julkisia teitä, Klawitter kertoo.

Yhteensä he olivat käyttäneet 9,5 tuntia ajasta pyörän lataamiseen ja sinä aikana myös levänneet ja ruokailleet. Samalla hän oli päässyt keskustelemaan monien ihmisten kanssa, jotka olivat kiinnostuneita pyörästä ja matkasta, Visordown kertoo.

– Teknologia toimi hienosti, ja kokonaisuutena sähkökustannukset matkalta olivat vain 28,5 euroa ja ajon keskituntinopeus oli 46,4 km/h lataustauot mukaan lukien.