Motoristitoimittaja Joel Rosenlöfin kokoamat reitit painottuvat Etelä-Suomeen ja suurimpien kaupunkien ympäristöihin. Ajoajat reiteillä vaihtelevat muutaman tunnin lenkistä parin päivän Ahvenanmaan kierrokseen.

Kartasto opastaa muun muassa Kuninkaantielle, Hämeen härkätielle sekä monille Järvi-Suomen kauniille maaseutureiteille.

– Motoristin Matkailukartaston reitit kulkevat pääosin pienä, mahdollisimman mutkaisia, mutta hyväkuntoisia asvalttiteitä pitkin lisäten näin ajonautintoa, reitit suunnitellut Rosenlöf sanoo.

Kaikki matkaoppaan reitit on merkitty kartoille, ja niistä ilmoitetaan pituuden lisäksi myös arvioitu ajoaika. Kuvauksissa kerrotaan myös tien kunnosta, viitoituksesta, nähtävyyksistä ja sopivista taukopaikoista.

Kartastossa Etelä-Suomen tiekartat ovat mittakaavassa 1:650 000 ja Pohjois-Suomen kartat mittakaavassa 1:800 000. Lisäksi mukana on 12 kaupungin kaupunkikartat sekä pääkaupunkiseudun läpiajokartta ohjeeksi kehäteillä kierteleville. Paikannimihakemisto kattaa kaikki kartalla esiintyvät nimet.

Kierresidottu kartasto on helppokäyttöinen ja mahtuu useimpiin tankkilaukkuihin. Moottoripyöräilijöiden lisäksi kartasto sopii hyvin myös muille kiireettömille tienkäyttäjille.

Motoristin matkailukartasto Suomen suositushinta on 24,90 euroa. Kartastoja myyvät Karttakeskus ja jälleenmyyjät, kuten hyvin varustetut huoltoasemat, kirjakaupat ja tavaratalot.