Royal Enfield suunnittelee käyttävänsä vuosien 2018-2019 aikana noin 100 miljoonaa euroa Tamil Nandun tehtaan laajentamiseen. Siellä on alkamassa Vallam Vadagal -tehtaan rakennusvaihe 2., jonka pitäisi valmistua vielä tänä vuonna. Osa rahoista kuluu yrityksen kokonaan omistamien maahantuontiliikkeiden perustamiseen Indonesiaan ja Thaimaahan.

Yrityksen investointisuunnitelmasta puhuessaan pääjohtaja Siddhartha Lal totesi, että "kysyntä ylittää tuotantomme jatkuvasti, ja me näemme vahvaa kasvua kaikilla markkinoillamme. Sen vuoksi olemme päättäneet laajentaa tuotantokapasiteettiamme toisella vaiheella Chennain lähellä Tamil Nadussa sijaitsevalla Vallam Vadagalin tehtaalla.

Lisäksi saamme valmiiksi Chennain teknologiakeskuksemme rakentamisen tänä vuonna ja investoimme edelleen uusien tuotteiden kehittämiseen vastataksemme tulevaan lainsäädäntöön ja laajentaaksemme tuoteportfoliotamme kansainvälisille markkinoille."

Royal Enfieldin antaman tiedon mukaan sen moottoripyörillä on ollut vahvaa kysyntää Kaakkois-Aasiassa sen jälkeen, kun se aloitti toimintansa siellä kaksi vuotta sitten. Vahvistaakseen brändiä edelleen ja kiihdyttääkseen markkinoitten kehittämistoimiaan, yritys on päättänyt perustaa kokonaan omistamansa toimipaikat Indonesiaan ja Thaimaahan vuosina 2018-2019.

"Jatkamme tarjontamme vahvistamista uusilla malleilla ja muunnelmilla kuten uusi Thunderbird X, Classic Gunmetal Grey, Stealth Black ja Redditch -sarjoilla yhtä lailla kuin pian esiteltävillä twineillä. Laaja jälleenmyyjäverkosto Intiassa, kasvava kansainvälinen läsnäolo sekä viimeisintä tekniikkaa edustava osaaminen tuotekehittelyssä, Royal Enfield on hyvissä asemissa kasvaakseen keskikoon moottoripyörien segmentissä globaalisti," Lal totesi.

Kautena 2018-2019 Vallam Vadagalin tehtaan ensimmäinen vaihe tulee toimineeksi ensimmäisen kokonaisen vuoden. Sen kapasitetti lisättynä Oragadamin tehtaan tuotannon optimointiin kasvattaa Royal Enfieldin tuotannon noin 950 000 moottoripyörään vuodessa. Kun toinen vaihe Vallamissa valmistuu, tuotanto kasvanee yli miljoonan?

Aiheesta aiemmin: Royal Enfield lähtee maailmanvalloitukseen kahdella uudella 650-kuutioisella kaksisylinterisellä mallilla