Kuvaa tulevaisuudesta: "Moottoripyöristä on tullut lainsuojattomia. Bensiini maksaa 20 taalaa gallonalta. Itsestään ajavat autot ovat vallaneet tiet. Piilaakso ja USA:n hallitus ovat tehneet yhteistyötä työntääkseen yhteiskunnan kohti täysin autonomista kuljetusjärjestelmää. Moottoripyörät ja motoristit ovat helppo ensimmäinen kohde siinä vauhdissa kieltää ihmisen ajamat kulkuneuvot. Mahdotonta, sanot sinä? Eipä edetä niin nopeasti," alkaa tv-sarjan ohjaajan Eric Ristaun meille lähettämä sähköposti.

"Tästä tilanteesta lähtee matkaan uusi dramaattinen tv-sarjamme, joka on nyt tuotannossa, ja hakemassa rahoitusta Indiegogo-joukkorahoituspalvelun kautta."

Tv-sarjan "Last Motorcycle on Earth. In a World of Self-Driving Cars, Motorcyclists Fight for Survival" sankari on moottoripyörien rakentaja ja vintage-moottoripyörien keräilijä Conrad Mendel, jota esittää Neil "Morto" Olson. Mies on itse kuin esittämänsä hahmo, motoristi henkeen ja vereen. Ohjaajana puolestaan toimii The Best Bar in Americasta ja Sit Stay Ride -filmeistä tuttu Eric W. Ristau.

Sarja vastaa pelottavasti kysymyksiin "mitä tapahtuu moottoripyörille ja klassikkoautoille maailmassa, jota dominoivat autonomisesti ajavat autot?" sekä "mitä tapahtuu moottoripyörillemme, kun bensiini on - kuten suunnitellaan - julistettu lainsuojattomaksi Britanniassa, Norjassa ja muualla?"

Kun asenneilmasto muuttuu: miksi, onko tavoite kontrolloida ihmisten vapautta?

Kun asenneilmasto muuttuu: miksi, onko tavoite kontrolloida ihmisten vapautta?

Pieni otos sarjan taustoista 

Elettyään koko elämänsä keräillen, kilpaillen ja rakentaen moottoripyöriä, Conrad näkee, miten USA näyttää kääntyvän pois yksilönvapauden kulttuurista, mikä tarkoittaa oikeutta ja kykyä matkustaa minne tahansa, milloin tahansa, sellaiseen, missä matkustajat kulkevat robottiajoneuvojen kyydissä luottaen teknologiaan, joka turvallisesti kuljettaa heidät määränpäähänsä.

Sen jälkeen kun Korkein oikeus päättää, että perustuslaki ei enää takaa oikeutta omistaa yksityisiä, bensiinillä kulkevia ajoneuvoja, kello alkaa tikittää kohti moottoripyörien omistamisen ja käytön ja lopulta kaiken ihmiskuljettajan voimin tapahtuvan ajamisen kieltämistä.

Tästä nousee tietenkin esiin myös ajatus siitä, että kyse onkin myös ihmisten saamisesta täydelliseen kontrolliin kuten missä tahansa totalitaristisessa valtiossa.

Moottoripyörä on vapauden symboli

Tukemalla elokuvan valmistumista voit päästä tv-sarjaan radiotoimittajanakin toimivan Conradin haastateltavaksi.

Tukemalla elokuvan valmistumista voit päästä tv-sarjaan radiotoimittajanakin toimivan Conradin haastateltavaksi.

 

Vapaus on pahasta, ja moottoripyörä jos mikä on vapauden ja yksilöllisyyden syvimpiä symboleita. Itsekseen ajavien autojen maailmassa motoristit taistelevat selviytymisensä puolesta. Joten tähän leffaan kannattaa kyllä kantaa kortensa kekoon.

Tätä kirjoitettaessa elokuva on kerännyt kasaan 9025 dollaria 145 000 taalan tavoitteestaan. Keruuaikaa on jäljellä vielä kuukausi.

Rahoituksesta puheen ollen, 100 dollarilla saat kolmiosaisen tv-sarjan kaikki osat striimattua koneellesi ja mukaan tulee muutakin mukavaa. Halvin etuus on hinnaltaan 10 dollaria, ja sillä saat kiitoksen elokuvan web-sivustolla ja behind the scene -kohtauksia. Etuuksia löytyy aina siihen asti, että saat oman äänesi elokuvaan, kannattaa katsoa. Elokuvan Indiegogo-sivustolle pääset tästä.

Katso sarjan traileri alla.

The Last Motorcycle on Earth - IndieGogo Trailer from One Acre Films on Vimeo.