Alaraajahalvaantuneelle Ulla Kuljulle tuli maaliskuussa täyteen 16 vuotta pyörätuolissa, mutta vauhti vain kiihtyy. Hän starttaa road racing-kilpailukauteen entistä ehommalla kilpapyörällä.

600-kuutioisessa Hondassa on myös Kuljun omat insinööritaidot pelissä. Täysin uusi keksintö on esimerkiksi liikkuva satula, joka parantaa ajoasentoa.

– Olen onnekas, koska minulla on hyvä työpaikka ja mahtavat tukijoukot vauhdittamassa urheilu-uraani. Haluan nyt antaa tukeni tytöille, joilla on paljon huonommat lähtökohdat ja siksi lähdin mukaan Mestarit tekee hyvää -haasteeseen.

Kulju lahjoittaa nimikirjoituksin varustetut ajohanskansa huutokaupattavaksi lauantaina Jyväskylässä Keski-Suomen Moottoripyörämessuilla, jossa on Kulju Racingin näyttelyosasto. Huutaja saa myös omakseen valokuvan Kuljusta ja hanskoista tositoimissa Le Mansin radalla.

Ajohanskoilla on tehty moottoriurheilun historiaa, sillä Kulju on ensimmäinen naiskuljettaja, joka on ponnistanut pyörätuolista road racing -maailmanmestariksi.

– Näillä hanskoilla on puristettu maailmanmestaruus ja taustalla on iso määrä työtä, sisua ja unelmia. Sen pitää näkyä myös huutohinnassa, että saadaan kerättyä komea potti hyvän asian puolesta. Lähtöhinta saa olla kolmenumeroinen, mutta koska omatkin tavoitteet ovat korkealla, niin nelinumeroiseen tähdätään.

Mestarit tekee hyvää -kampanja käynnistyy Kuljun lahjoituksella. Hän haastaa seuraavaksi mukaan moninkertaisen maailmanmestarin.

– Haastan mukaan Tommi Mäkisen, joka on pitkäaikaisimpia suosikkejani moottoriurheilussa. Tommi on rallimaailman legenda ja Big Boss, ja hänessä on samanlaista suomalaista sisua kuin itsessäni.

Mestarit tekee hyvää -haastekampanjan järjestää Kapua, joka on kerännyt varoja vapaaehtoisvoimin kehitysmaiden hyväksi vuodesta 2006. Tämän vuoden kohdemaina ovat Malawi ja Etiopia ja keräystavoitteena on 100 000 euroa. Varat ohjataan naisten ja vammaisten koulutuksen, terveyden ja oikeuksien edistämiseen.

Mestarien haastekampanja on osa Kapua 2018 Malawi -keräyksen varainhankintaa. Huutokaupasta saadut rahat annetaan lyhentämättöminä keräykseen.

Mestarit tekee hyvää -kampanjaa ja huutokauppaa varten avataan julkinen Facebook-sivu 7.4.2018.

Lisää tietoa Kapuan toiminnasta täältä.