JEC Group on perustettu vuonna 1996 ja se on erikoistunut komposiittimateriaalinen kehittämiseen, valmistamiseen ja prosessointiin. JECin innovaatiopalkinto jaetaan 30 yritykselle 10 eri kategoriassa, ja tuomaristona toimii kansainvälisten asiantuntijoiden raati.

BMW käyttää keveitä rakenteita sekä autoissa että moottoripyörissä, valmistajan tiedotteessa kerrotaan, soveltaen eri materiaalien yhdistelmiä eri käyttätarkoituksiin. Näissä sovelluksissa hiilikuitu on erityisen tärkeä elementti. Viimeisin sovellus Motorradin puolella on HP4 Race, jonka koko runko on tehty hiilikuidusta teollisessa prosessissa. Vuonna 2017 HP4:n hiilikuiturunko avasi kokonaan uuden luvun moottoripyörien rungonvalmistuksen puolella. Siinä onnistuttiin yhdistämään optimaalinen tekninen laatu, yhtenäinen valmistuksen laatu sekä kustannustehokkuus samanaikaisesti.

Hiilikuituisen takahaarukan valmistuksessa on sovellettu samanlaisia menetelmiä, ja BMW on saanut rahoitusta sen valmistukseen ja kehitystyöhön Saksan Opetusministeriöltä.

Valmistusmenetelmässä on yhdistetty hiilikuidin ruiskupuristustusta  erityisen vaativissa kohdissa perinteiseen hiilikuituvalmistukseen. BMW:n mukaan menetelmää voidaan hyödyntää myös autonvalmistuksessa.

Palkinnon vastaanotti kehitystiimin puolesta BMW:n Tri Joachim Starke.