Kolmikon yhteistyöyrityksen nimi on VanguardSpark, ja se on sähköiseen liikkuvuuteen erikoistunut, tavoitteenaan tuoda markkinoille innovatiivisia, yksilöllisiä ja suurta arvoa rahan vastineeksi tarjoavia urbaaniin käyttöön suunniteltuja sähköisiä kaksipyöräisiä kulkimia.

Takana on paljon globaalia osaamista. Frederic Vasseur omistaa Formula-E-sarjan virallisen valmistajan Spark Racing Technologiesin, moottoripyöräalan innovaattori Eric Buell tuo hommaan mukanaan koko suunnittelutiiminsä ja Francois-Xavier Ternyn historia Vanguardista puolestaan mahdollistaa osaamisen lisäksi sen, että VanguardSpark toimii Vanguardin tytäryrityksenä.

VanguardSpark on tarkoitettu täyttämään kaksipyöräisen urbaanin kulkemisen tarpeet suorituskyvyllä ja toimintasäteellä, jotka menevät paljon yli "pedelec"-laitteiden (avustettu sähköpyörä) kaupungeissa, joissa on paljon tungosta ja saasteita, ja jotka ovat nopeasti siirtymässä muihin kuin perinteisiä polttoaineita käyttäviin ajoneuvoihin.

Yrityksen kaksi ensimmäistä tuotetta ovat "SpeedBike", joka on terveellinen ja tyylikäs vaihtoehto mopedeille ja pienille skoottereille sekä "Commuter", ketterä ja käytännöllinen kaksipyöräinen, joka on täydellisesti adaptoitunut urbaaneihin ympäristöihin ja pystyy kulkemaan yli 150 km yhdellä latauksella.

Oheiset renderöidyt kuvat antavat osviittaa, mitä odottaa. Tosin New Yorkissa toimiva VanguardSpark kertoo tiedotteessaan, etteivät ne paljasta lopullisten tuotteiden ulkonäköä. Ensimmäiset toimivat prototyypit ovat luvassa tänä kesänä.

Lisää aiheesta VanguardSparkin kotisivulla.

Vanguard puolestaan on perinteisiä V-2-sylinterisiä bensiinimoottorilla varustettuja moottoripyöriä valmistava yritys, jonka perustajia ovat muotoilija Edward Jacobs ja sarjayrittäjä Francois-Xavier Terny. Tosin pyörän ulkonäkö ja rakenne ovat kaikkea muuta kuin perinteiset.

Vanguard on suunniteltu ja valmistettu - sekin - New Yorkissa, ja se on täysin uusi, erittäin kiinnostava ja kokonaan omanlaisensa moottoripyöräbrändi. Merkin ensimmäiset pyörät valmistuvat tämän vuoden mittaan.

Aiheesta aiemmin: Vanguard Roadster: uusi huikea mp-merkki USA:sta, katso kuvat

VanguardSpark SpeedBike.

VanguardSpark SpeedBike.