SMOTOn ständillä Keski-Suomen Mp-näyttelyssä partioivat muun muassa puheenjohtaja Marja Kuosmanen ja markkinoinnista vastaava Marko Saaarinen. Kävimme sunnuntaina kyselemässä kuulumisia sekä sitä, mitä perusmotoristit haluavat SMOTOsta tietää.

– Meidän näkökulmastamme kyse on jäsenhankinnasta sekä tietoisuuden levittämisestä siitä, millaista edunvalvontatyötä teemme, puheenjohtaja Marja Kuosmanen toteaa.

– On mielenkiintoista huomata, että motoristit seuraavat tarkasti meistä kirjoitettuja juttuja, ja toteuttamaamme edunvalvontatyötä, se tuo meille myös uusia jäseniä, kuten täälläkin, Marko Saarinen pohtii.

– Saamme myös hyvää palautetta edunvalvonnastamme. Moni on sanonut, että teemme hyvää työtä, ja tuemme teitä siinä. Ne jotka eivät aiemmin ole tienneet asiasta kehuvat, kun saavat tietää, missä kaikessa olemme mukana, Marja Kuosmanen sanoo ja viittaa SMOTOn ständin takana olevaan seinustaan, johon on kirjattu ylös vuosilukuja ja SMOTOn edunvalvonnan virstanpylväitä kuten esimerkiksi moottoripyörien vuosittaisen katsastuksen torjuminen tai vaikkapa viime vuotinen moottoripyörien ajoneuvoveron torppaaminen.

– Katsastusasia meidän pitää pystyä todentamaan vuoteen 2022 menessä. Siis se, että kuljettajakoulutuksella ja asennemuokkauksella olemme saaneet loukkaantumistilastoja parannettua. Silloin vasta voimme "lopullisesti" huokaista helpotuksesta, Kuosmanen muistuttaa.

– Olemme myös vahvasti olleet mukana lausunnoin ja nostaneet esiin kiperiäkin asioita ajokorttilainsäädännön uudistamisesta ja liikennelainsäädännön uudistamisessa, Saarinen toteaa.

– Niistä olemme myös saaneet hyvää suoraa palautetta. Isot kerhot ovat kommentoineet, että ovat takanamme, ja että linjamme on oikea. Sillä tätä edunvalvontatyötä jaksaakin tehdä, kun on tunne siitä, että on yhteisellä asialla matkassa, Kuosmanen kertoo.

– Ja kannattaa muistaa, että mitä enemmän meillä on jäseniä, sitä suurempi painoarvo meillä on, joten siinä on syytä kerrakseen liittyä jäseneksi, molemmat toteavat yhteen ääneen.