Supersportin MM-sarja jatkuu Espanjassa Niki Tuulelle mieluisalla radalla


Supesportin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan viikonloppuna Espanjan Aragonissa. Sarjan ainoa suomalaiskuljettaja Niki Tuuli on pisteissä seitsemäntenä. Kallio Racingin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese on neljäntenä tasapistein kolmantena olevan Italian Federico Caricasulon kanssa. Suomalaistiimin nuori lupaus Belgian Loris Cressen on sijalla 15.

Kauden ensimmäisen Euroopan osakilpailun yhteydessä alkaa myös FIM Europe Supersport Cup, jonka voittoa lähtee tavoittelemaan Sterkman Motorsport by HRP -tiimin Eemeli Lahti.

World Supersportin aika-ajot ajetaan lauantaina Suomen aikaa klo 15:00 alkaen ja kilpailu starttaa sunnuntaina klo 12.30.

Lisätietoa: Worldsbk.com

Lue lisää:

Moottoriurheilu.tv/niki-tuuli-toiveikkain-mielin-aragonin-mm-osakilpailuun

Moottoriurheilu.tv/eemeli-lahti-avaa-kautensa-viikonloppuna-aragonissa

15.4. World Supersport osakilpailu 3/13, Aragon, Espanja

Motocrossin MM- ja EM-mittelöt jatkuvat Portugalissa

Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen johtaman suomalaistiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin on neljän osakilpailun jälkeen MM-pisteissä viidentenä. Kuva: Ice 1 Racing

Motocrossin MM-kausi jatkuu viikonloppuna Portugalissa, joka isännöi kauden viidettä osakilpailua. Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen johtaman Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing -tiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin sijoittui viime viikonlopun MXGP-luokan kokonaistuloksissa kuudenneksi ja on nyt MM-pisteissä viidentenä. Johtoasemaa pitää Hollannin Jeffrey Herlings ennen tiimikaveriaan Italian Antonio Cairolia ja kolmantena olevaa Belgian Clement Desallea. Räikkösen tiimin brittikuljettaja Max Anstie joutui jättämään loukkaantumisen takia kaksi edellistä kilpailuviikonloppua väliin ja on pisteissä nyt sijalla 17.

Portugalissa kisataan myös EM-pisteistä EMX250-luokassa, jossa mukana on viime kauden upeasti aloittanut Miro Sihvonen, joka kuitenkin myöhemmin loukkaantumisten takia joutui pitämään kuukausia ajotaukoa. Nuorukaisen ajamattomuus näkyi vielä kauden avauksessa Espanjassa, mutta nyt hän toivoo pääsevänsä jo hieman parempaan vauhtiin. Espanjassa loukkaantunut Jere Haavisto joutui jättämään kauden kesken.

Lisätietoa: www.mxgp.com

15.4. Motocross MM, osakilpailu 5/20, Crossdromo Internacional de Águeda, Portugal

Kunnakset MM-pistejahtiin Ranskaan

Riku ja Lari Kunnas ovat MM-pisteissä kahdeksantena, kun kaudesta on ajettu kaksi osakilpailua. Kuva: Luc Vanderaa / Sidecarcrossmovies

Ranskan Talavera de la Reina isännöi sunnuntaina sivuvaunumotocrossin kauden kolmatta MM-osakilpailua. Kahdessa edellisessä osakilpailussa hienosti kokonaistulosten kymmenenneksi ajaneet veljekset Riku ja Lari Kunnas ovat MM-pisteissä kahdeksantena ja lähtevät luottavaisin mielin viikonlopun kilpailuun.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kunnakset-jatkoivat-hienoja-suorituksia-mm-sarjassa

15.4. Sivuvaunumotocross MM, osakilpailu 3/13 Talavera de la Reina, Ranska

Enduron EM-kausi käyntiin Italiasta - mukana 20 suomalaista

Roni Kytönen on mukana enduron EM-avauksessa Italiassa. Kuva: Sami Salonen

Neljän osakilpailun mittainen enduron EM-kausi polkaistaan käyntiin viikonloppuna Italian Fabrianosta, jonne matkaa peräti 20 suomalaiskilpailijaa.

Juniorien U21-luokassa mukana on kahdeksan suomalaista: Hermanni Haljala, Peetu Juupaluoma, Kosti Kirjavainen, Roni Kytönen, Lukas Kuhmonen, Tino Nuuttinen, Hugo Svärd ja Toni Toukola.

Junioreiden E1-luokassa Suomea edustavat Eemil Helander ja Lari Jukola. Senioreissa mukana ovat Santeri Enjala, Arto Kallioinen, Tuomas Kyytsönen, Pasi Lindroos, Janne Mukkala, viime vuoden EM-pronssimitalisti Mika Paavola ja Juha Puotsaari.

Naisten luokassa EM-pistejahtiin ovat ilmoittautuneet Suomesta Annamaria Karikuusi, Sanna Kärkkäinen ja Jennifer Siekkinen.

Kilpailu alkaa sekä lauantaina että sunnuntaina kello 10 Suomen aikaa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/enduron-em-kausi-kayntiin-italiasta-mukana-20-suomalaista

14.-15.4. Enduron EM-osakilpailuviikonloppu 1/4, Fabriano, Italia

Maailmanmestari Kirsi Kainulainen aloittaa kansainvälisen soolokautensa

Kirsi Kainulainen debytoi OW Cup -sarjassa tänä viikonloppuna. Kuva: Kirsi Kainulaisen Tiedotus

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan maailmanmestaruuden Pekka Päivärinnan matkustajana voittanut Kirsi Kainulainen starttaa uuteen kisakauteen huomenna lauantaina. Kainulainen kilpailee tällä kaudella hollantilaisen Oosterveen Racing Teamin väreissä OW Cup -sarjan 600cc NK Super Cup -luokassa. Avausosakilpailu ajetaan Hollannin Assenissa.

Kainulaisen luokan aika-ajot ovat lauantaina klo 11.54 ja 13.48 Suomen aikaa ja itse kilpailu alkaa klo 17.35.

Livetulosseuranta täältä.

Lisätietoa: owcup.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kainulainen-avaa-kisakauden-assenissa-pitaa-ajaa-ihan-pirun-kovaa

14.4. OW Cup -sarjan avausosakilpailu, Assen, Hollanti