Pyrénées-Orientalesin alueen Santarmilaitos varoitti viime viikolla "autojen vilkkujen huolestuttavasta katoamisesta" ja on pyytänyt todistajia ilmoittautumaan hauskassa yrityksessä saada kuljettajat muistamaan vilkun käytön tärkeyden.

Facebook-postauksen otsikko on "Huolestuttava katoaminen / Todistajia etsitään" ja siinä varoitettiin vilkkuvalojen hätkähdyttävästä katoamisen kiihtymisestä ja kysellään huolestuneena, että "mihin ne ovat voineet mennä?".

Tekstissä jatketaan kieli poskella sarkastiseen sävyyn, että "paljastamme tärkeää informaatiota tänään. Jokaisen ohjaustangon vasemmalla puolella automallista, tai sen mallivuodesta riippumatta on pieni vipu. Käännä sitä vain yksinkertaisesti ylös tai alas aktivoidaksesi kääntymismerkin. Sillä tavoin muutkin käyttäjät tietävät, mihin suuntaan olet menossa!"

Viesti jatkuu: "Kun olet kerran aktivoinut sen, kuulet sille luonteenomaisen äänen. Ei hätää, se on aivan normaalia. Se osoittaa sen, että olet laittanut vilkun päälle, ja että se toimii.

Ja mikä parasta, se ei käytä paristoa. Et kuluta enempää, vaikka käyttäisitkin sitä. Tämä on lupaus!"

Santarmin postaus on selvästi osunut johonkin ranskalaisten nauruhermoon, sillä tähän mennessä 9. päivänä huhtikuuta julkaistusta jutusta on ehtinyt tykätä jo 1,7 tuhatta ihmistä, ja jakoja on tehty käsittämättömät 5100!

Toki viestin lopussa on vakavampaakin asiaa. Siinä todetaan, että vilkun käyttämättä jättämisestä seuraa 22 euron sakko, ja 3 pisteen nappaaminen ajokortista.

Lukijat ottaneet omakseen

Jotkut lukijat ovat kommentoineet postausta siten, että heidän näkemyksensä osoittaa, että vilkun käyttämättömyys on isompikin ongelma erityisesti Pyrénées-Orientalesin alueella.

"Kun muutin tälle alueelle, olin yllättynyt. Vilkkujen täytyy olla lisävaruste." Toinen käyttäjä liittyi leikkiin: "Minun autossani on tämä lisäoptio, mutta kun käänsin sen päälle, se ei toiminut kunnolla. Se vain vilkkui vilkkumistaan, joten lopetin sen käytön."

Toinen puolestaan totesi: "Olen samaa mieltä tämän postauksen kanssa. Olen taksinkuljettaja ja moottoripyöräilijä, ja olen kauhuissani 8354 kertaa päivässä!"

Voi olla, että kyse on laajemmastakin ongelmasta Ranskassa kuin vain Pyrénées-Orientalesistä. Eräs lukija kirjoitti: "Voisitteko levittää tätä muihinkin departementteihin, sillä nekin kärsivät tästä kauheasta katoamisesta?"

Tätä ongelmaa todistaa myös aiempi juttumme, jossa poliisi niin ikään sarkastisesti koulutti autoilijoita vilkunkäytön saloihin. Siitä voit lukea täältä: Ranskan poliisi esitti kaikille tielläliikkujille kolmiportaisen "vilkku"-haasteen

Pyrénées-Orientalesin Santarmin alkuperäiseen postaukseen pääset tästä.